Acasă În Lume Încă un atentat terorist în Spania. Șase oameni au fost răniți cu...

Încă un atentat terorist în Spania. Șase oameni au fost răniți cu un autovehicul. Cinci jihadiști au fost împușcați de polițiști

DISTRIBUIȚI

Update ora 10.00: Autoritățile spaniole au informat în această dimineață Consulatul General al României la Barcelona că printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a treia victimă de cetăţenie română. Potrivit acelorași surse oficiale, și acest cetățean român este spitalizat, stare sa nefiind gravă. Menționăm că, în contextul operațiunilor antiteroriste aflate în desfășurare, circulația în regiune și accesul în unitățile publice este momentan restricționat de către autorități.

 
Poliția spaniolă a anunțat joi noaptea că a ucis cinci teroriști la Cambrils, la circa 120 de kilometri sud-vest de Barcelona. Cei cinci au intrat cu un autovehicul în pietoni și au rănit șase oameni, printre care și un polițist. Patru dintre teroriști au murit pe loc împușcați iar unul mai târziu. Poliția suspectează o legătură cu atentatul din Barcelona. Poliția a arestat doi suspecți după atentatul de joi, de la Barcelona și a ucis cinci la Cambrils. Bilanțul victimelor este 13 morți și 56 de răniți. AFP anunță că  victimele sunt din Algeria, Argentina, Australia, Belgia, China, Cuba, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Macedonia, Olanda, Peru, România, Spania, Ungaria și Venezuela.

Potrivit ultimelor informaţii obţinute de către Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona, printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona au fost identificate doi cetățeni români. Aceștia au fost transportați și internați la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate, starea lor actuală fiind stabilă.

Reprezentanții Consulatului General al României la Barcelona urmează să se deplaseze la spitalul în care cetățenii români răniți sunt internați.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

Foto furgoneta ucigașă: Jose Luis (https://twitter.com/joseluis_md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.