Home În Lume Joe Biden negociază cu Turcia împotriva jihadiștilor din Siria

Joe Biden negociază cu Turcia împotriva jihadiștilor din Siria

DISTRIBUIŢI

Vicepreședintele american, Joe Biden, se află la Istanbul pentru o vizită de trei zile pentru a connvinge guvernul islamist-conservator turc să se implice mai puternic în cadrul coaliției internaționale care acționează împotriva jihadiștilor din Siria.

Turcia a refuzat categoric să susțină militar forțelor kurde care apără de două luni orașul sirian Kobane, asediat de jihadiștii membri ai Statului Islamic.

Guvernul islamist conservator de la Ankara consideră principalul partid kurd din Siria ca fiind o mișcare „teroristă” și crede că un suport militar acordat acestuia va ajuta rebelii kurzi din rândul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) care luptă în Turcia din 1984.

Turcia sprijină lupta directă împotriva regimului condus de Bashar Al-Assad și acordă sprijin militar opoziției moderate din Siria.

La solicitarea Statelor Unite, Turcia a permis ca 150 de soldați peshmergas din provincia autonomă kurdă din Irak să treacă spre Kobane, peste teritoriul său.

La rândul lor, SUA îi sprijină deschis pe kurzii din Siria, cărora le furnizează arme și muniții și au declarat că propunerea turcă referitoare la o zonă-tampon și de excluziune aeriană nu se află „pe ordinea de zi” a vizitei lui Biden.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.