Acasă În Lume Kerry: Rusia nu respectă exact acordul de la Minsk

Kerry: Rusia nu respectă exact acordul de la Minsk

DISTRIBUIȚI

Rusia nu aplică în mod corect în estul Ucrainei încetarea focului negociată în acordurile de la Minsk, a declarat vineri secretarul de stat american John Kerry, citat de AFP.

El a precizat că a discutat cu omologul său rus la telefon la începutul săptămânii despre convoaiele și echipamentele rusești din estul Ucrainei, „pentru că este clar pentru moment” că încetarea focului de la Minsk „nu a fost suficient respectată”, a subliniat Kerry pe marginea Consiliului Arctic la care participa vineri în Canada.

Primul ministru ucrainean Arseni Iațeniuk a acuzat de asemenea vineri Rusia că nu vrea pace în Ucraina, avertizând că Kievul trebuie să fie pregătit pentru „lupte grele” în momentul când luptele sporadice continuă în estul țării.

Kievul cere de mai multe luni occidentalilor să-i furnizeze arme pentru a lupta contra separatiștilor din est, unde conflictul a făcut peste 6.000 de morți într-un an.

Acordurile din februarie „Minsk 2” prevăd o încetare a focului și retragerea armamentului greu pentru a crea o zonă tampon între beligeranți. Ele au permis o perioadă de acalmie relativă pe linia frontului dar în ciuda acestui succes relativ, luptele s-au intensificat din nou în ultimele săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.