Acasă În Lume Le Figaro: Dragnea va privi din celulă cum Kovesi va deveni procuror-șef...

Le Figaro: Dragnea va privi din celulă cum Kovesi va deveni procuror-șef european. Revanșa româncei

DISTRIBUIȚI

Laura Codruța Kovesi, angajată în lupta anticorupție, dar sancționată de puterea din țara sa, va conduce Parchetul European, scrie Le Figaro.

Publicația notează, într-un articol care apare vineri în ediția tipărită, că Parisul a decis să nu-l sprijine pe candidatul francez pentru această funcție, procurorul Jean Francois Bohnert.

„În fruntea Parchetului European, ea se va ocupa de lupta împotriva fraudelor cu fonduri UE, corupției și spălării de bani. Liviu Dragnea va privi din celulă victoria rivalei sale. Fostul șef al PSD, urmașul Partidului Comunist, a început o bătălie împotriva procuroarei încă de la victoria PSD la alegerile legislative din 2016, scrie Le Figaro.

Le Figaro scrie că DNA, inițial parchet anticorupție, a fost creată la cerințele Uniunii Europene și că sub conducerea Laurei Codruța Kovesi au fost triumiși în judecată înalți demnitari.

„Lovitura finală împotriva politicienilor corupți urma să fie dată atunci când PSD-ul lui Liviu Dragnea a decis să schimbe regulile. Prin legi și ordonanțe, a modificat Codurile penale, statutul magistraților, a reluat controlul asupra carierelor magistraților și anchetelor disciplinare. Așa a fost revocată Kovesi de la DNA, apoi suspectată de „abuz de putere, corupție și mărturie mincinoasă”, dar aceste acuzații mincinoase au fost anulate”, scrie Le Figaro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.