Acasă În Lume Medicii aflați la o conferință la Manchester s-au dus imediat la locul...

Medicii aflați la o conferință la Manchester s-au dus imediat la locul atentatului să ajute. Ca și la noi la #Colectiv

DISTRIBUIȚI

Dăruirea de care pot da dovadă medicii în situații de criză nu se compară cu cea a niciunei alte profesii. Așa cum medicii și asistenții români s-au mobilizat exemplar și au plecat imediat de acasă la spitale în cazul tragediei de la Colectiv așa au făcut și medicii veniți un congres în Manchester și care au plecat imediat la locul atentatului terorist ajutând la salvarea de vieți omenești. Românca Adina Tulbure, care locuieşte de mai mulţi ani în Marea Britanie, a scris pe pagina de Facebook cum încearcă oraşul să depăşească momentele grele prin care trece în urma atentatului ISIS.

„Ştiri false. Nu e numeni cuprins de panică. Oameni mai calmi şi mai organizaţi ca englezii greu de găsit. La 59 de oameni răniţi şi 22 de morţi au fost trimise 69 de ambulanţe. Gara din Manchester Victoria a fost închisă şi alte trenuri organizate să ducă oamenii la serviciu.    Medicii care participau la o conferinţă pe teme medicale în zonă s-au dus la faţa locului voluntar să dea o mână de ajutor. S-a suspendat campania electorala. Locuitorii oraşului au oferit locuri de cazare şi drumuri cu maşina tuturor celor care au avut nevoie. 

S-a stabilit o zonă unde se acordă consiliere psihologică şi o linie telefonică speciala. Consilierii oraşului au fost la muncă toată noaptea. Şi consiliul de securitate se întâlneşte la numai câteva ore de la incident“, scrie Adina Tulbure pe contul său de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.