Acasă În Lume Ministrul ucrainean de Interne anunță 21 de morți în confruntări la Mariupol

Ministrul ucrainean de Interne anunță 21 de morți în confruntări la Mariupol

DISTRIBUIȚI

 

Douăzeci de rebeli și un polițist au fost uciși în confruntările care au avut loc vineri în orașul portuar Mariupol din sud-estul Ucrainei, a anunțat ministrul de Interne Arsen Avakov, relatează AFP.

 

„Douăzeci de teroriști au fost uciși, patru capturați. Mulți dintre atacatori au dispărut în oraș și și-au abandonat armele. Pierderile noastre se ridică la un mort și cinci răniți. Pierderile forțelor armate sunt pe cale de a fi stabilite. Clădirea (poliției locale) este în flăcări”, a declarat el pe pagina sa de Facebook.

 

O grupare formată din 60 de „teroriști” înarmați cu mitraliere a încercat să preia controlul clădirii poliției. Forțele de ordine au primit întăriri și a urmat o „adevărată luptă”, subliniază ministrul.

 

Potrivit corespondenților AFP la Mariupol (oraș cu 450.000 de locuitori), clădirea a fost distrusă parțial și era în continuare în flăcări în cursul după-amiezii. Pompierii încercau să stingă incendiul.

 

Două cadavre în haine civile și acoperite cu pături erau întinse pe jos în apropierea clădirii. „Au fost multe focuri de armă”, a declarat un bărbat, care s-a prezentat sub numele de Aleksandr. „Am urcat într-un taxi un tânăr rănit la cap, nu știu dacă a supraviețuit sau nu”, a declarat el pentru AFP.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.