Home În Lume Neonaziștii germani s-au luat la bătaie cu contramanifestanții stângiști

Neonaziștii germani s-au luat la bătaie cu contramanifestanții stângiști

DISTRIBUIŢI

Ciocniri dintre simpatizanții extremei drepte și cei ai stângii s-au înregistrat din nou la Berlin. Câteva mii de manifestanţi au blocat sâmbătă o coloană de aproximativ 100 de activişti din cadrul partidului de extremă dreapta NPD, care încercau să manifesteze la Berlin, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei, relatează AFP.

Coloana NPD s-a oprit la câteva sute de metri după ce a pornit în marş şi a fost nevoită să se întoarcă din drum, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al serviciilor de poliţie. Aproximativ 2.000 de persoane i-au blocat calea, dar şi străzile adiacente, în cartierul Kreuzberg, în sudul oraşului. Operaţiunea, iniţiată de gruparea „Berlin-Nazifrei” („Berlinul fără nazişti”) a fost susţinuă de către Verzi, Die Linke (stânga radicală) şi mai multe sindicate. Situaţia a fost mult timp „confuză”, necesitând intervenţia unei supravegheri aeriene, potrivit poliţiei berlineze.

Confruntări au izbucnit între contramanifestanţi şi poliţişti, soldate cu câţiva răniţi în rândul poliţiei. Contramanifestanţi au fost arestaţi. Mai mulţi activişti de extremă dreapta au fost arestaţi, de asemenea, pentru agresiuni şi distrugeri, a precizat sursa citată.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.