Home În Lume Ofițer estonian condamnat pentru spionaj la 15 ani de închisoare

Ofițer estonian condamnat pentru spionaj la 15 ani de închisoare

DISTRIBUIŢI

Ofițerul estonian, reținut de serviciile speciale ruse în septembrie anul trecut la frontiera estoniană și inculpat ulterior pentru spionaj, a fost condamnat la 15 ani de închisoare pe teritoriul Rusiei, informează newsru.com, citată de AGERPRES.

Sentința în cazul lui Eston Kohver a fost dată miercuri de un tribunal din regiunea Pskov, situată în apropiere de granița cu Estonia, regiune unde, potrivit Moscovei, a fost reținut presupusul agent estonian.

Serviciul Federal de Securitate rus (FSB) a anunțat la 5 septembrie anul trecut arestarea lui Kohver în regiunea Pskov, în timp ce acesta încerca să deruleze o operațiune de culegere de informații secrete.

FSB indica la acea dată că asupra lui au fost găsite un pistol, muniție, 5.000 de euro și „echipament special pentru înregistrări ilegale”, precum și „materiale destinate unei misiuni de spionaj”.

Parchetul estonian a anunțat în schimb că Eston Kohver a fost „capturat de necunoscuți veniți din Rusia, în timp ce el era de serviciu pe teritoriul estonian”, și „răpit cu forța, sub amenințarea armei”.

Comunitatea internațională a cerut eliberarea ofițerului estonian și a acuzat Rusia de încălcarea legilor internaționale și a principiului inviolabilității frontierelor. Parlamentul European declara în luna martie că Eston Kohver face obiectul unei ‘răpiri’, prin ‘încălcarea dreptului internațional’, și denunța reținerea lui

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.