Home În Lume Olanda a semnat un acord pentru evacuarea resturilor avionului Boeing 777 malaezian

Olanda a semnat un acord pentru evacuarea resturilor avionului Boeing 777 malaezian

DISTRIBUIŢI

Un acord a fost încheiat în vederea evacuării resturilor avionului de tip Boeing 777 care s-a prăbușit pe 17 iulie în estul Ucrainei, provocând moartea a 298 de persoane, a anunțat vineri Ministerul olandez al Justiției, citat de AFP.

Evacuarea resturilor va începe „cel mai curând posibil, în colaborare cu serviciile locale de urgență”, a făcut cunoscut Ministerul olandez al Securității și Justiției, în contextul în care în regiune continuă luptele dintre separatiști și forțele guvernului de la Kiev.

„Mâine (sâmbătă), o echipă suplimentară va pleca din Harkov spre Donețk pentru a-și aduce sprijinul logistic”, a adăugat sursa amintită, potrivit căreia acordul cu serviciile locale de urgență a fost încheiat sub egida Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Un Boeing 777 care decolase de la Amsterdam s-a prăbușit pe 17 iulie după ce a fost lovit, probabil de o rachetă sol-aer, în timp ce survola estul Ucrainei, zonă aflată în război. Catastrofa s-a soldat cu 298 de morți, dintre care două treimi olandezi.

Kievul și occidentalii acuză rebelii proruși că au doborât avionul. La rândul lor, Moscova și separatiștii susțin că vina aparține forțelor ucrainene.

Lucrările de evacuare a resturilor ar fi trebuit să înceapă mai devreme în cursul săptămânii, însă au fost amânate în lipsa unui acord cu autoritățile locale.

Biroul olandez de Anchetă pentru Securitate (OVV), responsabil cu ancheta asupra cauzelor catastrofei, coordonează evacuarea resturilor.

„A strânge resturile este important pentru anchetă”, a dat asigurări ministerul, potrivit căruia „situația securitară este și rămâne fragilă în zonă”. „Evaluăm în fiecare zi dacă lucrările la locul catastrofei sunt posibile”, a adăugat sursa citată.

În lipsa posibilității de a evacua resturile, olandezii au strâns în ultimele zile resturi umane și efecte personale ale victimelor.

De la începutul lunii august au fost recuperate numeroase resturi umane care au fost expediate în Olanda. Pînă în prezent, au fost identificate resturile a 289 de victime, mai scrie AFP.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.