Home Social 18 elevi intoxicați cu vopseaua caloriferelor din clasă

18 elevi intoxicați cu vopseaua caloriferelor din clasă

DISTRIBUIŢI

Numărul copiilor din satul timișean Știuca care au ajuns la spital vineri dimineața după ce s-au intoxicat cu vopseaua de pe calorifere este 18, potrivit șefei Inspectoratului Școlar Județean Timiș, Aura Danielescu.

Conform lui Danielescu, elevii provin din două clase, a V-a și a VII-a. Un inspector școlar general adjunct a plecat la fața locului și a fost anunțat și Ministerul Educației despre incident, a menționat aceasta.

„Niciunul dintre copii nu a suferit intoxicații grave, li s-a acordat primul ajutor la fața locului și și-au revenit, dar pentru siguranța lor, profesorii au solicitat să fie duși spre un consult mai amănunțit la Spitalul Municipal Lugoj”, a declarat pentru AGERPRES Sindia Vlaia, purtător de cuvânt al ISU Banat.

Potrivit reprezentantei ISU Banat, incidentul a fost provocat, probabil, de încălzirea în exces a cazanelor, care au înfierbântat țevile care făceau racordul și caloriferele, vopsite cu vopsea de ulei. ”S-au emanat vapori din vopseaua de ulei și, după circa o oră, copiilor li s-a făcut rău”, a spus Sindia Vlaia.

Copiii au acuzat stări de greață, vomă și dureri de cap, iar dascălii au apelat la Serviciul 112.

Potrivit cadrelor medicale, aceștia sunt în afara oricărui pericol.

Din primele informații, caloriferele au fost vopsite la reparațiile curente care s-au efectuat în timpul vacanței de vară.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.