Acasă În Lume ONU cere Pakistanului să oprească execuțiile

ONU cere Pakistanului să oprească execuțiile

DISTRIBUIȚI

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a cerut primului ministru pakistanez Nawaz Sharif să oprească execuțiile capitale în țara sa și să restabilească un moratoriu asupra pedepsei cu moartea, informează AFP.

Potrivit unui comunicat ONU, Ban a discutat cu Sharif joi la telefon pentru a-și reînnoi condoleanțele în urma masacrului comis de un comando taliban la Peshawar, regiunea nord-vest în care au fost ucise 149 de persoane, dintre care 133 de elevi.

„Deși recunoaște pe deplin circumstanțele dificile care prevalează, subliniază comunicatul, secretarul general a cerut insistent guvernului pakistanez să oprească execuțiile de deținuți și să restabilească moratoriul asupra pedepsei cu moartea”.

Sharif a dat lui Ban „asigurarea că toate normele legale vor fi respectate” în proces.

Pakistanul a ridicat moratoriul asupra pedepsei capitale în vigoare din 2008 și a spânzurat șase condamnați la moarte de tribunalele pentru cazuri de terorism, ca răspuns la atacul asupra școlii din Peshawar.

Ministrul de interne intenționează să execute 500 de condamnați la moarte în următoarele săptămâni și guvernul pakistanez a decis judecarea cazurilor de terorism în tribunalele militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.