Acasă În Lume Putin își ia jucăriile și pleacă de la G20 mai devreme

Putin își ia jucăriile și pleacă de la G20 mai devreme

DISTRIBUIȚI

Președintele rus intenționează să plece mai devreme decât era prevăzut de la lucrările summitului G20 de la Brisbane, a anunțat sâmbătă o sursă din cadrul delegației ruse, în contextul în care liderul de la Kremlin se confruntă cu o presiune crescută a liderilor occidentali pe fondul crizei din Ucraina, reltează AFP.
 

„Programul pentru a doua zi s-a schimbat. A fost scurtat”, a declarat această sursă din cadrul delegației ruse pentru AFP.

Președintele rus va participa duminică la reuniunile summitului dar nu va fi prezent la dejunul oficial și va susține mai devreme decât era prevăzut conferința sa de presă. „Acest dejun era mai mult un soi de divertisment”, a adăugat sursa citată.

Vladimir Putin a fost confruntat în legătură cu poziția Rusiei referitor la Ucraina de către mai mulți lideri la summitul G20 de la Brisbane, inclusiv de către președintele american Barack Obama, potrivit Reuters.

Liderii occidentali au amenințat cu impunerea de sancțiuni suplimentare dacă Rusia nu-și retrage trupele și armamentul din țara vecină, punând în umbră discuțiile cu privire la modalitățile de creștere economică nivel mondial.

Potrivit Reuters, un oficial rus a declarat că Putin intenționează să plece mai devreme pentru că trebuie să participe la o serie de întâlniri la Moscova.

Liderul de la Kremlin a fost însă se pare vizibil deranjat de schimburile de replici avute la summit cu o serie de lideri occidentali, printre care și premierul canadian Stephen Harper.

„Cred că vă voi strânge mâna, dar am un singur lucru să vă spun: trebuie să plecați din Ucraina”, i-a spus Harper lui Putin la summit, potrivit purtătorului său de cuvânt, Jason MacDonald.

Răspunsul lui Putin la acest comentariu nu a fost unul pozitiv, a precizat MacDonald, fără a furniza alte detalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.