Home În Lume Statul Islamic a aruncat în aer un celebru templu antic

Statul Islamic a aruncat în aer un celebru templu antic

DISTRIBUIŢI

Teroriștii Statului Islamic au aruncat în aer templul lui Baal-Shamin din orașul antic Palmira (estul Siriei), clasat de UNESCO în Patrimoniul Mondial al Umanității, a anunțat duminică directorul pentru antichități și muzee din Siria.
SI „a plasat astăzi o mare cantitate de explozibili în templul lui Baal-Shamin înainte de a-l arunca în aer. Clădirea a fost distrusă în mare parte”, a spus Maamoun Abdul Karim.

Partea închisă a templului „a fost distrusă și coloanele din jur s-au prăbușit”, a precizat el.

Templul lui Baal-Shamin a început să fie ridicat în anul 17, fiind apoi extins de împăratul roman Hadrian în 130. Baal-Shamin este zeul fenician al cerului.

„Cele mai întunecate previziuni ale noastre din păcate s-au adeverit”, a deplâns Abdul Karim.

Jihadiștii „au comis execuții în teatrul antic, ei au distrus în iulie celebra statuie Leul aflată la intrarea Muzeului Palmira și au transformat muzeul în tribunal și închisoare. Ei de asemenea l-au asasinat marți pe fostul director de antichități din oraș Khaled al-Assad”, a adăugat Abdul Karim.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a confirmat distrugerea acestui monument istoric.

La sfârșitul lunii mai, jihadiștii au capturat de la forțele regimului sirian orașul Palmira unde este situat unul dintre cele mai celebre situri arheologice din lume.

Până acum, militanții au aruncat în aer doar câteva altare musulmane în orașul antic, afirmând că ele erau utilizate pentru practici păgâne de vizitatori și idolatri, amintește Reuters.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.