Home În Lume Statul Islamic a decis: o femeie devine musulmană dacă e violată de...

Statul Islamic a decis: o femeie devine musulmană dacă e violată de zece luptători ISIS

DISTRIBUIŢI

Jihadiştii susţin că orice femeie capturată devine musulmană dacă zece luptători ai grupării Stat Islamic (ISIS) o violează, a povestit o tânără care a fost sclava militanţilor, fiind violată de 12 bărbaţi, relatează CNN.

Noor a devenit sclavă după ce gruparea Stat Islamic a atacat satul său din provincia irakiană Sinjar. Tânăra în vârstă de 22 de ani a declarat că militantul care a capturat-o a violat-o, dar nu înainte de a încerca să se justifice.

„Mi-a arătat o scrisoare şi a spus că aceasta arată că orice femeie capturată va deveni musulmană dacă zece luptători SI o violează. (Pe scrisoare) figura steagul Statului Islamic şi o fotografie a (liderului grupării) Abu Bakr al-Baghdadi”, a povestit femeia. După ce a violat-o, luptătorul a dat-o altor 11 prieteni, care de asemenea au agresat-o sexual.

Fata este de religie Yazidă. Yazidiții reprezintă un grup religios, de etnie kurdă, a căror credință este un sincretism intre islam și vechile religii persane, cu precădere, zoroastrismul. Ei trăiesc, cu precădere, în provincia Mosul, Irak, în unele zone din Turcia, Siria, Armenia, Iran, precum și în unele zone din Caucaz.

Imamul Ajmal Masroor, din Londra a declarat că „În islam, capturarea unor persoane, maltratarea lor, folosirea lor ca sclave sexuale, torturarea şi uciderea lor este total interzisă”.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.