Acasă În Lume Unul din voluntarii participanți la studiul clinic din Franța a decedat

Unul din voluntarii participanți la studiul clinic din Franța a decedat

DISTRIBUIȚI

Antonio Portela, președintele executiv al companiei farmaceutice portugheze „Bial”, s-a declarat duminică „profund șocat” de moartea  la spitalul din Rennes a unui pacient implicat în Franța în studiul clinic asupra unui medicament testat în numele acestui laborator.

„În numele meu și al Bial, aș dori să prezint cele mai profunde condoleanțe familiei voluntarului care a decedat după ce a participat la prima fază pentru substanța noastră experimentală”, a declarat el agenției portugheze Lusa, citată de AFP.

Echipele Bial din Franța și Portugalia „lucrează în mod continuu pentru a înțelege cauzele acestui accident tragic” și „pentru a se asigura că ceilalți voluntari internați se pot recupera complet”, a declarat Portela.

Starea de sănătate a celorlalte cinci persoane spitalizate după accidentul terapeutic rămâne stabilă, patru dintre ele prezentând tulburări neurologice de diferite grade de severitate.

Medicamentul testat era unul împotriva durerii și anxietății cei șase pacienți, bărbați cu vârste cuprinse între 28-49 ani, a primind o doză mai mare de medicament decât alți 84 de voluntari care au participat la test.

Bial este o afacere de familie în apropierea orașul Porto și fondată în 1924, firma fiind considerată o emblemă națională în Portugalia pentru implicarea sa în inovare și cercetare, menționaează AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.