Home Life Află ce cuvinte noi au intrat în dicționar

Află ce cuvinte noi au intrat în dicționar

DISTRIBUIŢI

 

„Selfie”, „tweep” și „turducken” se numără printre cele 150 de cuvinte și definiții noi care au fost adăugate în ediția din 2014 a prestigiosului Dicționar Merriam-Webster, au anunțat luni reprezentanții grupului editorial omonim care publică acest volum, informează Reuters.

 

Noile cuvinte și definiții ce au fost incluse în acest dicționar al limbii engleze americane reflectă influența tot mai mare pe care le au în societatea actuală tehnologia și rețelele de socializare, afirmă editorii americani.

 

„Atât de multe dintre aceste cuvinte arată impactul pe care activitatea online îl are asupra vieții și traiului nostru zilnic”, spune Peter Sokolowski, editor al Dicționarului Merriam-Webster. „«Tweep», «selfie» și «hashtag» se referă la felul în care comunicăm și împărtășim informații în calitate de indivizi. Cuvinte precum «crowfunding», «gamification» și «big data» arată că internetul a schimbat mediul de afaceri în moduri extrem de profunde”, a adăugat el.

 

Un nou termen din acest dicționar este „streampunk”, ce definește „un gen de science-fiction în care apar elemente tipice pentru societățile din secolul al XIX-lea, dominate de tehnologia istorică sau fictivă, pe bază de aburi”.

 

Cuvântul „catfish” (somn, pește, n.r.) a câștigat o definiție nouă, descriind o persoană care își alcătuiește un profil fictiv pe o rețea de socializare pentru a obține anumite avantaje necinstite.

 

Printre noii termeni culinari incluși în Dicționarul Merriam-Webster se numără cuvinte precum „pho”, ce definește o supă de vită sau de pui cu bulion și tăiței din orez”, dar și „turducken”, ce definește „o găină fără oase, înfiptă într-o rață fără oase, înfiptă într-un curcan fără oase”.

 

Printre celelalte adăugiri notabile în acest dicționar se află și „Yooper”, o poreclă folosită pentru nativii sau rezidenții din Peninsula Superioară din Michigan.

 

Merriam-Webster’s Collegiate Dictionary, o unitate a grupului Encyclopedia Britannica Inc., conține aproximativ 165.000 de cuvinte și 225.000 de definiții.

 

Printre noile cuvinte adăugate în acest an se află termeni precum:

 

„Selfie” – fotografie a unui utilizator realizată de el însuși cu o cameră digitală cu scopul de a o publica ulterior pe o rețea de socializare

 

„Tweep” – o persoană care folosește serviciul de mesagerie al platformei Twitter pentru a trimite și a primi tweet-uri

 

„Gamification” – procesul de adăugare a elementelor caracteristice unor jocuri în alte domenii de activitate, pentru a încuraja participarea

 

„Hashtag” – un cuvânt sau o frază precedate de simbolul „#” care clarifică sau definește categoria din care face parte textul însoțitor, așa cum este cazul tweet-urilor

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.