Home Life Alimente „inteligente” pentru un creier inteligent

Alimente „inteligente” pentru un creier inteligent

DISTRIBUIŢI

Odată cu trecerea timpului, vârsta își spune cuvântul și asupra funcțiilor creierului. Primele afectate sunt memoria și capacitatea de concentrare. Vestea bună este că puteți să vă măriți șansele de a vă menține un creier sănătos dacă adăugați alimente „inteligente“ în dieta voastră. Iată câteva dintre produsele care vă pot mări capacitatea de concentrare, recomandate de Webmd, preluat de Ziare.com.
1. Cofeina vă poate face mult mai alert. Nu există o rețetă magică ce vă poate face mai deștept, dar anumite substanțe, cum ar fi cofeina, vă pot stimula concentrarea. Ciocolata, băuturile energizante, unele medicamente vă pot da energie, deși efectele sunt pe termen scurt.
2. Zahărul vă poate îmbunătăți vigilența. Zahărul este „combustibilul“ perfect pentru creierului vostru. Ceva care conține zahăr vă stimulează memoria, procesele de gândire și capacitatea mentală.
3. Adăugați în alimentația zilnică fructe și ciocolată. Nucile și semințele sunt bune surse de vitamina E, care este asociată cu micșorarea vitezei de îmbătrânire a creierului. Ciocolata neagră are de asemenea puternice proprietăți antioxidante și conține stimulente naturale precum cafeina, care pot spori capacitatea de concentrare. Atenție însă, nu faceți excese de calorii, grăsimi și zahăr!
4. Mâncați avocado. Fiecare organ depinde de fluxul sângelui, mai ales inima și creierul. O alimentație care conține avocado poate reduce riscul de boli cardiovasculare și sporește fluxul sângelui, ceea ce duce mai departe la o bună funcționare a celulelor creierului.
5. Afinele ajută la probleme cum ar fi Alzheimer sau demența. O alimentație bogată în afine mărește semnificativ capacitatea de învățare. Dacă vreți să vă îmbunătățiți capacitatea de concentrare încă de la prima oră a dimineții, începeți cu mult suc de fructe, cereale și o ceașcă de cafea. În plus, pentru a vă menține un creier sănătos, încercați să dormiți cât mai bine, faceți exerciții de gândire și relaxați-vă creierul zilnic prin momente de meditație.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.