Acasă Life Apa – vitală pentru sănătate și frumusețe

Apa – vitală pentru sănătate și frumusețe

DISTRIBUIȚI

Apa este un element vital pentru organism, însă oamenii fie o ignoră, fie o consumă în exces, fără să se gåndească la beneficiile sale reale.
Pentru că este considerată o băutură „banală“, apa a fost repede înlocuită cu băuturile carbogazoase, ceaiuri sau cafea. Cu toate acestea, există cåteva motive pentru care este bine să consumăm apă pură.
În primul rånd, apa te ajută să-ți menții greutatea. Dacă ești la dietă, apa te va ajuta să îți reglezi metabolismul. Un pahar cu apă înainte de fiecare masă, pe stomacul gol, îți va da senzația de saturație, de plin, ceea ce te va face să mănånci mai puțin, deci să îți menții greutatea sau, de ce nu, să slăbești. Apa rece este, de asemenea, foarte bună în curele de slăbire, pentru că organismul tău va arde cåteva calorii încercånd să o „încălzească“.
De asemenea, atunci cånd simți că nu mai ai putere, cel mai indicat este să bei un pahar cu apă. Deshidratarea îți dă senzația de oboseală. Apa ajută oxigenul din sånge să transporte substanțele nutritive esențiale pentru celulele corpului. Dacă bei destulă apă, inima ta nu mai trebuie să lucreze din greu pentru a pompa sångele în tot corpul. Potrivit cercetătorilor, apa alungă chiar și stresul. 85% din țesutul creierului îl reprezintă apa. Dacă ești deshidratat, atåt corpul, cåt și mintea vor avea de suferit. De aceea, pentru a alunga stresul, este recomandat să bei apă în mod regulat și să ții mereu o sticlă sau un pahar la îndemånă.

Armonie și frumusețe

Apa potabilă ajută și la prevenirea crampelor musculare și lubrifiază articulațiile. Cånd ești hidratat bine, poți face mișcare mult mai ușor, fără să resimți așa repede oboseala. Trebuie menționat și faptul că apa ajută la menținerea fineții pielii.
Ridurile sunt mai adânci atunci cånd ești deshidratat. Apa este „o cremă naturală“, care te ajută să îți păstrezi frumusețea.
Apa hidratează celulele, ceea ce face ca fața ta să arate mai tånără. Ea îmbunătățește circulația, lăsånd fața curată, clară și strălucitoare.
Este esențială și pentru o digestie bună. Ea dizolvă particulele și le trece lin prin tractul digestiv.
Dacă ești deshidratat, corpul tău absoarbe toată cantitatea de apă din organism, lăsånd colonul uscat.
Legat tot de sănătate, trebuie subliniat că pietrele la rinichi dau bătăi de cap oamenilor, inclusiv copiilor, deoarece aceștia nu consumă suficientă apă.
Apa diluează sărurile și mineralele din urină, acestea formând cristale solide cunoscute sub numele de pietre la rinichi.
Pietrele la rinichi nu se pot forma în urina diluată, astfel încåt poți reduce riscul producerii lor bånd multă apă!
Nutriționiștii recomandă ca o persoană să consume cel puțin 8 pahare cu apă pe zi, iar cei care fac efort fizic, chiar mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.