Acasă Life Băuturi recomandate în dietă

Băuturi recomandate în dietă

DISTRIBUIȚI

Multe persoane țin cont atunci când sunt la dietă numai de ceea ce mănâncă, dar nu și de ceea ce beau. Greșeala de a ignora acest aspect poate costa scump, mai ales că o cincime din caloriile zilnice vine de la băuturi. Alegerea corectă a băuturilor poate influența metabolismul, poate stopa pofta de mâncare și reduce numărul total de calorii consumate. Dacă nu știi cu ce schimbări să începi, web.md îți dă câteva sfaturi, scrie ziare.com.

Apa e sfântă

Dacă ești un mare amator al băuturilor carbogazoase, trebuie să renunți cât mai repede la ele. Trecerea la dietă impune renunțarea la băuturile răcoritoare, iar scăderea în greutate va fi mai mult decât vizibilă. În plus, „înlocuitorul“ este la îndemâna tuturor: apa. Înlocuirea băuturilor răcoritoare carbogazoase cu apă va reduce sute de calorii pe zi, iar beneficiile nu se opresc aici. Bånd două pahare cu apă, pe stomacul gol, puteți reduce pofta de måncare de peste zi. În plus, noi cercetări arată că apa poate avea un efect pozitiv asupra metabolismului vostru.

Suc de legume, nu de fructe!

Nici sucul de fructe nu este tocmai potrivit într-o dietă. Acesta poate avea mai multe calorii decåt o băutură carbogazoasă. Acest lucru v-ar putea aduce o mare dilemă – doriți vitamine și antioxidanți, însă cu acestea aveți parte și de zahăr. Soluția: beți suc de legume! Sucul de legume are numai jumătate din caloriile pe care le are aceeași cantitate de suc de fructe. De exemplu, sucul de roșii are 80 de calorii, în comparație cu 160 de calorii ale sucului de portocale. Sucul de legume conține o mare cantitate de fibră și vă ajută, de asemenea, să vă controlați foamea. Este foarte important de știut că băuturile energizante sunt adevărate bombe calorice. Cånd aveți nevoie de cofeină, cafeaua neagră este o alegere mult mai bună, pentru că nici nu îngrașă și este și bogată în antioxidanți. Studiile au arătat că persoanele care consumă moderat cafea își pot îmbunătăți starea de spirit și concentrarea și își reduc riscul de diabet zaharat de tip 2 și mai multe tipuri de cancer. Atenție însă: cafeaua nu trebuie băută, dacă sunteți la dietă, cu frișcă sau lapte. Specialitățile de cafea pot conține pånă la 570 de calorii pe ceașcă, adică mai mult decåt o întreagă masă.
Ceaiul verde este o altă alegere excelentă în cazul în care aveți nevoie de puțină energie. Are zero calorii și stimulează scăderea în greutate. Ceaiul verde conține substanțe care ajută organismul să ardă caloriile și să topească grăsimile.
La capitolul băuturi alcoolice, nici vinurile și nici cocktailurile nu sunt cea mai bună alegere. Un pahar de 150 mililitri de vin conține nu mai puțin de 100 de calorii. Dacă iesiți cu prietenii și nu vă puteți abține să beți ceva, este recomandată o bere light, care conține numai 100 de calorii, față de una obișnuită, care are 150 de calorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.