Home Life ”Cartea portabilă” care ar putea salva vieți

”Cartea portabilă” care ar putea salva vieți

DISTRIBUIŢI

Organizaţia nonguvernamentală Water Is Life, împreună cu specialişti de la Universitatea din Virginia, au lansat de curând un produs revoluţionar, conceput nu doar să atragă atenţia asupra problemei globale a lipsei apei potabile în anumite regiuni, ci şi să rezolve, pe cât posibil, o mică parte din această problemă.

Cartea potabilă nu este astfel doar o carte despre importanţa apei, ci şi un mecanism simplu şi eficient care ajută la purificarea apei consumate, prevenind astfel îmbolnăvirile, scrie totb.ro. Aceste cărţi sunt tipărite pe o hârtie specială, care funcţionează ca filtru pentru agenţii care pot provoca boli asociate apei murdare. Consumatorii din zonele unde apa potabilă este încă un lux pot rupe câte o pagină din această carte, aşezând-o apoi în dispozitivul în care este livrată cartea, asemenea unei hârtii pentru filtrul de cafea. Hârtia cărţii, acoperită de o peliculă de nanoparticule de argint, reduce cu 99,99% bacteriile din apă.

Fiecare filtru în parte, respectiv fiecare pagină, poate purifica apa pentru o singură persoană timp de 30 de zile, iar o carte întreagă, a cărei producţie este foarte ieftină, poate asigura apă potabilă unui om timp de patru ani.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.