Home Social Tone de gunoaie aduse de viituri pe Dunăre

Tone de gunoaie aduse de viituri pe Dunăre

DISTRIBUIŢI

În ultimele zile, viiturile au adus pe fluviu, în zona Orşova, tone de gunoaie. Angajaţii Apelor Române, cei ai Gărzii de Mediu şi ai Primăriei Orşova muncesc cât este ziua de lungă să ecologizeze zona în care s-a produs un adevărat dezastru ecologic. Ei spun că şi turiştii sunt vinovaţi, pentru că nu şi-au strâns gunoaiele după grătarele făcute de 1 mai.

Gunoaiele au fost purtate până în golf de apele umflate ale râului Cerna, după care au ajuns în Dunăre, la Orşova. Angajaţii Apelor Române, Gărzii de Mediu şi Primăriei au început să adune deşeurile. Munca lor este una de Sisif, pentru că apele aduc alte gunoaie și curățenia pare că nu se mai termină. „Noi spunem de fiecare dată că Orşova trebuie să devină oraş turistic. Am facut o investiţie cu fonduri europene, să amenajăm golful Cerna. Această poluare este de ani de zile şi stie toata lumea de aici despre asta„, a spus Constantin Negulescu, viceprimar Orşova.

Pentru dezastrul creat, autorităţile de mediu dau vina pe primăria Orşova, pa care o vor amenda cu 30 de mii de lei, dar și pe turiști care au lăsat gunoaiele unde le-a fost mai ușor, fără să le depună în zonele special amenajate. Problema nu poate fi rezolvată decât prin construirea unui baraj care să oprească resturile la gura de vărsare a râului Cerna în fluviu.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.