Acasă Life Ce Untold? Ce Neversea? Țața Firea anunță o nouă „Cântarea României” în...

Ce Untold? Ce Neversea? Țața Firea anunță o nouă „Cântarea României” în Capitală

DISTRIBUIȚI

De când și-a preluat funcția de primar general, Firea își manifestă țopismul pe banii noștri. În acest timp Primăriile Cluj și Constanța organizează concerte peste concerte cu sute de mii de turiști ai căror bani ajung și în bugetele locale. Astăzi PMB a anunțat printr-un comunicat că „Intrăm în linie dreaptă cu organizarea manifestațiilor prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. Ne-am întâlnit astăzi pentru a stabili termene clare și obiective concrete pe care toate instituțiile de cultură subordonate Municipalității trebuie să și le asume. S-a stabilit un calendar al proiectelor și al întâlnirilor de lucru, astfel încât să accelerăm toate demersurile ce trebuie făcute, iar Bucureștiul să sărbătorească așa cum se cuvine centenarul Marii Uniri. Am solicitat, de asemenea, instituțiilor de cultură din subordinea Primăriei Generale să organizeze, cu acest prilej, evenimente destinate tuturor vârstelor, în special pentru cei mici, care trebuie să își cunoască și să își înțeleagă istoria. Anul Centenarului, 2018, trebuie să devină un an al sărbătorii, al bucuriei și al respectului, noțiuni care să rămână în spiritul cetățenilor. Toate evenimentele organizate de Municipalitate în decursul anului următor vor fi parte integrantă din conceptul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri’. Pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire, Municipalitatea va inaugura mai multe monumente de for public printre care: monumentul’ General H. M. Berthelot’, monumentul’ Ferdinand I’, care va fi amplasat în Piața Victoriei, precum și monumentul’ I.C. Brătianu’ în Piața Universității.

PMB va organiza, de asemenea, o serie de evenimente pentru această sărbătoare, precum’ Luna Bucureștilor’, un proiect care presupune o lună de evenimente artistice, expoziții, concerte, târguri, tururi speciale în clădiri de patrimoniu.

Teatrul Dramaturgilor România va organiza’ Unirea în destine individualiste’, un concurs național de dramaturgie românească, competiție care se adresează dramaturgilor, debutanți sau consacrați.

Un alt obiectiv este realizarea’ Pieței Centenarului’, prin amenajarea provizorie, pe tot parcursul anului 2018, în Piața Arcului de Triumf, a unor expoziții lunare de fotografii, cu marcarea momentelor unirii provinciilor.

În cadrul întâlnirii s-a agreat ideea realizării unui Pantheon virtual, în colaborare cu Academia Romana, prin care să fie omagiate peste 400 de personalități ale României.

De asemenea, în cadrul următoarelor întâlniri de lucru ale Comisiei pentru realizarea Centenarului Marii Uniri în Municipiul București, se vor stabili spațiile publice în care vor avea loc manifestațiile dedicate acestei sărbători, precum și amenajările necesare.”

Ce frumos o să fie! Cu mici, sarmale și bere pentru votanții lui Firea! Păcat că cei din clasa de mijloc vor fi plecați din București atunci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.