Acasă Life Cum să te ferești de chelie cu remedii naturale

Cum să te ferești de chelie cu remedii naturale

DISTRIBUIȚI

Căderea bruscă a părului doar în anumite zone, atât la femeie, cât și la bărbat, formează chelia, un semn al înaintării în vârstă și al funcționării improprii a organismului. Apare de regulă la bărbați, în partea din față a scalpului, și este ereditară. La femei însă firul de păr se subțiază și cade doar în zone restrânse, în creștet, informează natural-homeremedies.com.
Căderea părului este normală, dar atunci când se produce brusc și în cantități mari, sănătatea lui este grav afectată, iar tratamentele devin necesare. Principala cauză a apariției cheliei, uneori la o vârstă fragedă, este alimentația necorespunzătoare. Persoanele care au carențe de acid folic, vitamina B9 care contribuie la formarea celulelor sănătoase, sunt cele mai predispuse.
Alte cauze ale apariției cheliei sunt îmbătrânirea, schimbările hormonale, factorii genetici, circulația deficitară a sângelui de la nivelul scalpului, mătreața excesivă sau stresul.

Spanac și lăptuci

Emblica officinalis, plantă originară din India, cunoscută sub numele de amla, este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C. Fructele ei conțin minerale, proteine și carbohidrați. Este un antioxidant puternic și neutralizează radicalii liberi, încetinind astfel procesul de îmbătrânire a organismului. Uleiul de amla, care poate fi găsit la noi în magazinele naturiste, este considerat un tonic perfect pentru părul deteriorat și subțiat. Amestecă ulei de amla cu sucul unei lămâi și vei obține o mască de păr eficientă, care tratează căderea în exces a părului, evitându-se în acest fel chelia. După spălarea obișnuită a scalpului, aplică masca naturistă obținută și așteaptă câteva minute să își facă efectul. Clătește părul cu apă călduță și repetă tratamentul de două ori pe săptămână.
O cană cu suc de spanac și lăptuci, consumată zilnic, previne căderea părului, prin conținutul ridicat de fier. Masca zilnică de păr cu lămâie și ulei de nucă de cocos este și ea un tratament eficient împotriva căderii părului.
Sucul de coriandru, aplicat pe părul umed și curat, te scapă și el de chelia inestetică, iar laptele nucii de cocos este un bun remediu naturist pentru părul lipsit de vigoare și subțiat.
Amestecă semințe de tei cu piper negru în puțină apă și spală zilnic părul cu amestecul obținut. Firul de păr va fi hrănit în profunzime, iar căderile masive vor fi drastic reduse.

Uleiul de ricin face minuni

Poți încerca uleiul de ricin, aplicat zilnic pe părul umed. Va face minuni pentru firul tău sensibil și subțire. Înainte de baia de seară, aplică pe părul uscat o mască obținută din ulei de măsline încălzit, scorțișoară pudră și miere. Așteaptă 15 minute pentru a-și face efectul, după care te poți spăla în mod obișnuit. Pentru stimularea creșterii părului, prepară o mască regeneratoare din lapte, șofran și lemn dulce. Aplică pe părul curat, iar firul de păr va fi hrănit în profunzime.
Tratamentele naturiste pentru prevenirea căderii masive de păr (și, implicit, a cheliei) sunt eficiente dacă sunt dublate de o alimentație bogată în fier și vitamina C.
Niciun tratament nu face minuni pentru organismul tău dacă nu îl hrănești corespunzător și nu îi oferi necesarul zilnic de minerale, proteine și vitamine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.