Acasă Life Cum scăpăm de constipație?

Cum scăpăm de constipație?

DISTRIBUIȚI

Constipația este rezultatul unei alimentații defectuoase. Cum preveniți și chiar remediați constipația?
1. Consumați cât mai multe lichide, între 6 și 8 pahare pe zi. Lichidele ușurează înaintarea scaunului în colon.
2. Măriți consumul zilnic de fibre. Dacă suferiți de constipație, încercați să consumați 30 grame de fibre pe zi. Alternați cerealele integrale cu pâinea integrală. Consumați fasole uscată gătită, mazăre uscată gătită, prune uscate, smochine, stafide, nuci, floricele de porumb sau pere.
3. Faceți exerciții fizice, cel mai simplu și eficient fiind 20-30 minute de mers pe jos.
4. Încercați ca după fiecare masă să stați pe scaunul de toaletă 10 minute, chiar dacă nu se întâmplă nimic. Cu timpul, colonul își va crea un reflex de a defeca mai des.
5. Încercați să vă relaxați cu o muzică plăcută. Uneori, din cauza stresului, inima bate mai repede, gura se usucă și intestinele se blochează.
6. Atenție la laxativele chimice. Pot crea dependență. Așa că încercați să nu le luați prea des.
7. Nu forțați evacuarea scaunului. Puteți să produceți hemoroizi sau fisuri anale.
8. Puteți bea dimineața, înainte de masă, sau seara, înainte de culcare, un pahar cu suc de portocale stoarse în casă. Stimulează digestia și vă ajută să preîntâmpinați acumularea resturilor alimentare în colon.
9. Amestecați 100 ml de suc de spanac proaspăt stors cu 100 ml de apă și beți de două ori pe zi. În câteva zile, starea dvs. se va ameliora cu siguranță.
10. Stoarceți o lămâie și amestecați sucul obținut cu apă călduță și cu o jumătate de linguriță de sare.
11. În general, toate fructele sunt bune în această situație, cu excepția bananelor. În caz de constipație cronică, este indicată o dietă exclusivă cu pere sau suc de pere timp de câteva zile. În cazurile mai puțin grave, consumați o pară la micul dejun sau după cină.
12. E toamnă. Puteți consuma 350 mg de struguri în fiecare zi pentru a scăpa de constipație. Iarna puneți stafide în apă, lăsați-le la înmuiat 24-48 de ore și mâncați-le dimineața împreună cu apa în care au stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.