Home Life Dragostea nu este suficientă pentru menținerea unei căsnicii

Dragostea nu este suficientă pentru menținerea unei căsnicii

DISTRIBUIŢI

Vårsta partenerului de cuplu, relațiile anterioare căsătoriei și fumatul sunt cåțiva dintre factorii care influențează durata unei căsnicii, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Australian National University, informează Reuters. Acest studiu, intitulat „What’s Love Got to Do With It“ (Ce are a face dragostea cu asta), a avut în vedere monitorizarea a circa 2.500 de cupluri – căsătorite sau în concubinaj, din 2001 pånă în 2007, pentru identificarea factorilor asociați cu longevitatea membrilor acestora, comparativ cu cele care divorțează sau se despart.

Vârsta – o problemă

Cercetătorii australieni au descoperit faptul că acele cupluri în care soțul este cu peste nouă ani mai în vårstă decât soția sunt expuse unui risc de două ori mai mare de a divorța, comparativ cu cuplurile în care diferența de vårstă este mai mică. Aceeași proporție a fost constatată și în cazul bărbaților care se căsătoresc înainte de vårsta de 25 de ani. Copiii influențează și ei longevitatea unei relații. O cincime dintre cuplurile care au copii înainte de căsătorie – fie dintr-o relație anterioară, fie din aceeași relație – s-au separat, comparativ cu doar 9% dintre cuplurile care nu au avut copii înainte de a se căsători. Femeile care își doresc copii mult mai mult decåt partenerii lor sunt mai expuse riscului de a divorța.

Numărul de relații – esențial

Și părinții joacă un rol important în relațiile copiilor lor. Acest studiu susține că 16% dintre femeile și bărbații ai căror părinți s-au separat sau au divorțat au trecut, au sfărșit la råndul lor printr-o despărțire, comparativ cu 10% dintre cei ai căror părinți nu s-au despărțit. De asemenea, partenerii care se află la a doua sau a treia căsătorie sunt cu 90% mai expuși riscului de a se despărți de partenerul de viață, comparativ cu cei aflați la prima lor căsătorie. În mod deloc surprinzător, banii joacă și ei un rol important, pentru că 16% dintre bărbații care au declarat că erau săraci și șomeri s-au despărțit de soțiile lor, comparativ cu 9% dintre cuplurile cu o situație financiară stabilă. Și cuplurile în care doar unul dintre parteneri fumează prezintă mai multe riscuri să se destrame comparativ cu celelalte cupluri. Factorii care nu au o influență prea mare asupra riscului de divorț/ despărțire se referă la numărul și vårsta copiilor născuți de un cuplu căsătorit, statutul profesional al soției și vechimea în muncă a cuplului.
Acest studiu a fost coordonat de profesorii Rebecca Kippen și Bruce Chapman de la Australian National University, în colaborare cu Peng Yu de la Department of Families, Housing, Community Services and Indigenous Affairs.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.