DISTRIBUIŢI

Chiar și când vine vorba de jocurile de noroc, toată lumea începe prin a achiziționa anumite cunoștințe. Acest lucru înseamnă că înainte de a te angaja și a depune efort în învățarea unor strategii de bază, este important să cunoști simbolurile. Cu acestea vei avea de-a face indiferent de context iar gama lor este diversă și vastă. Jucătorii începători se pot familiariza cu simbolurile prin ajutorul unor sloturi gratis, acestea reprezentând o excelentă șansă de învățare. În jocurile de sloturi, simbolurile sunt vizuale  și se pot observa sub forma unor semne și imagini. Importanța lor este oferită de capacitatea acestora de a determina cât va câștiga un jucător. Pe scurt, simbolurile pot fi interpretate drept alfabetul jucătorului iar valoarea lor este prestabilită.

Scurt istoric al sloturilor

Jocurile de sloturi au un istoric îndelungat. Prima urmă a utilizării acestora se consideră a se fi datorat companiei Sittman and Pitt din New York. Aceasta a creat ceea ce astăzi se consideră prima mașinărie cu jocuri de noroc. Pe măsură ce au trecut anii, au aparut alte variante, simplificate și adaptate la nevoile jucătorilor. Simbolurile utilizate au început să se înmulțească și designul a devenit tot mai captivant. În această perioadă, cea mai bună combinație era considerată a fi cele trei simboluri clopot.

Popularitatea acestora a ajuns rapid să atingă nivele impresionante. Apariția sloturilor cu simboluri cu fructe a pornit un al doilea val cantitativ în producția mașinăriilor. Fiecare nouă inovație și abordare futuristică, precum primul slot video, iar cel mai recent, digitalizarea completă a acestora, a înmulțit semnificativ numărul aderenților la această nouă activitate. În prezent, sloturile reprezintă o activitate foarte comună și convenientă.

Fructe

Simbolurile cu fructe sunt categoric printre cele mai populare și au cel mai bogat trecut. Acestea există de pe vremea primelor aparate, prin urmare sunt considerate “clasice”. Cele clasice afișau trei simboluri pe o linie de posibil câștig. Simplitatea lor s-a schimbat puțin în timp, în prezent combinațiile dintre simbolurile cu fructe și combinațiile de câștig fiind abundente. Anumite combinații oferă rotiri gratuite, altele multiplică profitul, iar unele, mult doritele simboluri de bonusuri, cunoscute pentru rundele de jackpot-uri progresive. Cele mai căutate și apreciate simboluri în aparatele cu fructe sunt cele care cresc frecvența de câștig.

BAR, clopote, coroane

Cel mai vechi simbol observat vreodată în aceste mașinării, chiar din timpul mașinăriei Liberty Bell, este cel al clopotului. Clopoțelul avea scopul de a indica cea mai mare plată posibilă.  Pe vremea respectivă, jackpot-ul consta în combinația a trei astfel de simboluri, echivalând valoarea a zece nichele. Alte simboluri foarte des întâlnite sunt cele BAR și coroanele. Așa cum simbolurile cu fructe ofereau adesea jucătorilor dulciuri sau gume aromate, apariția simbolului BAR a oferit acestora noul produs al companiei Bell-Fruit Gum. Astăzi, bineînțeles, combinațiile acestora oferă compensații monetare, însă este interesant de văzut de unde a pornit totul și ce însemnau câștigurile la începuturi.

Wild

Caracterul imersiv al jocurilor din ziua de astăzi este oferit de către actualizarea simbolurilor. Printre noile tipuri de simboluri se numără și cel Wild, unul dintre cele mai populare datorită caracterului său interactiv de a face jocurile mai profitabile.

Wild-ul de tip multiplicator te ajută să formezi combinații câștigătoare și mărește semnificativ numărul de credite primite. Cele stivuite sunt aranjate pe un raft vertical și pot construi mai multe combinații. Relativ asemănătoare cu cele stivuite sunt cele extinse. Acestea se extind atât pe orizontală cât și pe verticală și au  un simbol mai mare.

Scatter

Având la fel de multă importanță ca și simbolurile Wild, simbolurile Scatter  se pot găsi sub diferite forme. Abilitățile acestuia constă în rotiri gratuite, când se nimeresc trei într-o rotire și nu implică consumarea creditelor din sold. Astfel, jucătorii pot beneficia de un mic avantaj la apariția simbolurilor de tip Scatter, câștigurile provenite prin acest mod aparținând sută la sută jucătorului.

Tematice

Simbolurile tematice aparțin unei categorii diferite. Acestea pot fi considerate relativ recente, dar acest lucru nu semnifică că ele sunt întâlnite mai rar. O dată cu trecerea în online a cazinourile ele au devenit extrem de populare. Categoriile de tematici sunt diverse, iar simbolurile care le acompaniază se axează complet în jurul acestora. Printre cele mai des întâlnite nișe se regăsesc cele cu zeități, legende și Egiptul antic. Având în vedere caracterul fantezist al acestor tematici, și simbolurile la rândul lor vor respecta anumite criterii. Un bun exemplu se poate identifica în jocurile cu tematică irlandeză, care vor avea simboluri precum spiridușii, oala cu aur și trifoii cu patru foi.

Concluzie

Cunoașterea simbolurilor utilizate în sloturi se dovedește a fi importantă atât în dezvoltarea unei strategii de joc și anticiparea câștigurilor, cât și pentru crearea unei atmosfere imersive. Jucătorii pot alege tematicile dorite în funcție de aspectul estetic sau preferințe. Cel mai ușor și rapid mod de a le cunoaște este, incontestabil, prin experimentare.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.