Acasă Life Leonardo DiCaprio își împrumută vocea pentru un documentar științific

Leonardo DiCaprio își împrumută vocea pentru un documentar științific

DISTRIBUIȚI

Actorul american Leonardo DiCaprio va fi naratorul documentarului „Hubble 3D“, realizat de studiourile Warner Bros., ce va fi lansat pe 19 martie în cinematografele IMAX, informează variety.com. Documentarul „Hubble 3D“ reprezintă cea de-a patra colaborare 3D între Warner Bros. și IMAX. „Talentul excepțional atât de actor, cât și de narator cu care este înzestrat Leonardo (DiCaprio, n.r.) se potrivește foarte bine cu acest film care-ți taie respirația și abia așteptăm să îl ascultăm cum ne va ghida până la marginea Universului și înapoi“, a declarat Richard L. Gelfond, directorul general al companiei IMAX.
Documentarul va prezenta imagini cu ieșirile pe orbită ale astronauților, în timpul misiunii de reparare și renovare a telescopului spațial Hubble.
Acest proiect cinematografic a reunit echipa din spatele filmului „Space Station 3D“, coordonată de regizorul și producătorul de film Toni Myers. James Neihouse este director de imagine și totodată instructorul astronauților în domeniul cinematografic. Telescopul Hubble este rezultatul colaborării dintre Agenția spațială americană (NASA) și Agenția Spațială Europeană (ESA) și a schimbat complet viziunea asupra astronomiei mondiale. Acesta a fost lansat pe orbită de naveta Discovery, la o altitudine de 600  kilometri, pe 25 aprilie 1990.
Hubble a transmis peste 750.000 de imagini din Univers și milioane de date științifice, deschizând o nouă eră în astronomie. Cu ajutorul observațiilor făcute de Hubble, astrofizicienii au putut să confirme faptul că Universul se află în expansiune și că ritmul acesteia este unul accelerat, reușind să calculeze și vârsta Universului – 13,7 miliarde de ani. Succesorul său, telescopul spațial James Webb, va fi lansat în 2014.
Leonardo DiCaprio este unul dintre cei mai talentați actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil-minune. Printre primele sale filme se numără „What’s Eating Gilbert Grape“ (1993), unde a jucat alături de Johnny Depp, și „Jurnalul unui baschetbalist“ (1995). A cunoscut un mare succes la public după ce a jucat în „Romeo și Julieta“, în 1996.
În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalități. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviației Howard Hughes, în „Aviatorul“, care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele trei nominalizări la premiile Oscar. De asemenea, el ar putea juca în curând rolul celui de-al 26-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, Theodore Roosevelt. În plus, ar putea produce un film despre scriitorul britanic Ian Fleming, celebrul creator al lui James Bond, care a avut o viață la fel de interesantă ca a personajului său.
Actorul a mai jucat în „Cârtița“ (2006) și „Nonconformiștii“ (2008). DiCaprio a terminat recent filmările pentru „Inception“, regizat de Christopher Nolan, și va putea fi văzut în „Shutter Island“, regizat de Martin Scorsese, ce va fi lansat pe marile ecrane pe 19 februarie 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.