Home Life Lewis Carroll NU a fost un agresor de copii

Lewis Carroll NU a fost un agresor de copii

DISTRIBUIŢI

Lewis Carroll, autorul faimoasei cărți pentru copii „Alice în Țara Minunilor”, are în prezent reputația unui inadaptat social, cu un interes bizar pentru fetițe, însă o nouă biografie, scrisă de o autoritate în domeniu, contrazice această opinie tulburătoare, relatează The Independent.

Timp de peste 40 de ani, Edward Wakeling a adunat mii de documente din timpul vieții lui Carroll, inclusiv scrisori nepublicate anterior și amintiri ale celor care l-au cunoscut.

Potrivit expertului, aceste documente dezvăluie un Carroll extrem de sociabil, care se bucură atât de compania adulților, cât și a copiilor. „Este timpul, o dată pentru totdeauna, să respingem mitul fals despre relația sa nesănătoasă cu copiii”, a declarat Wakeling pentru The Independent. „A fost un iubitor de copii… nu un agresor al acestora”, a adăugat el.

Noua biografie apare în contextul în care relația lui Carroll cu Alice Liddell, sursa de inspirație pentru cel mai faimos personaj al său, a fost mult timp în centrul unei dezbateri privind intențiile scriitorului față de aceasta, mai ales că Lewis a făcut sute de poze cu fetițe dezbrăcate.

Spre exemplu, Katie Roiphe a scris un roman în care Carroll este prezentat ca având sentimente erotice față de muza sa și, deși autoarea admite că nu a existat nicio dovadă despre un abuz asupra copilului, ea susține că scriitorul ar fi nutrit „gânduri impure” față de fetiță.

Copiii apar în „nu mai mult de 1%” din cele 3.000 de fotografii făcute de Carroll, explică Wakeling, adăugând că studiile de nud erau o practică obișnuită printre fotografii victorieni.

Cercetarea lui Wakeling va apărea la sfârșitul acestei luni sub forma unei cărți intitulate „Lewis Carroll: The Man and His Circle”.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.