Acasă Life Mituri despre alimentație

Mituri despre alimentație

DISTRIBUIȚI

Te-ai hotărât să ai o dietă sănătoasă sau să începi o cură de slăbire? Atunci te gândești că produsele cu puțină grăsime, salatele și fructele uscate te vor ajuta, nu? Uneori însă, lucrurile nu stau chiar așa cum crezi tu. „Forbes“ îți propune o listă cu mai multe alimente despre care tu crezi că sunt foarte bune pentru un regim alimentar sănătos, însă realitatea arată altceva. Produsele cu puțină grăsime sunt cele mai bune. Dacă un produs are puține grăsimi, este foarte posibil să aibă mai mult zahăr pentru a avea un gust plăcut. „Problema este că o cantitate mică de grăsimi nu înseamnă puține calorii“, spune Greg Bonner, președintele departamentului de marketing al Școlii de Afaceri Villanova. Din moment ce un produs are o cantitate mică de grăsimi, oamenii cred că pot mânca mai mult fără nicio consecință. Acest lucru nu este adevărat.
Nu ai voie să mănânci pizza sau chipsuri dacă urmezi un regim alimentar sănătos. Nu este adevărat. Aceste produse nu sunt foarte rele pentru organism, dacă le consumi în cantități mici. De exemplu, dacă pizza este făcută pe un aluat subțire din faină integrală, fără să i se adauge foarte multă brânză și numeroase alte produse, poate fi considerată destul de sănătoasă.
Pentru a avea un regim alimentar echilibrat, trebuie să împarți în mod corespunzător mâncarea. Multe companii au scos pe piață produse ambalate în funcție de calorii. De exemplu, poți găsi pe piață punguțe cu alune în limita a 100 de calorii.
Fructele și legumele proaspete sunt foarte bune, însă nici cele congelate nu sunt rele, pentru că au aceeași valoare nutrițională. Poți economisi dacă achiziționezi mai multe kilograme de fructe sau legume și le congelezi.
Toți funcționăm după un principiu: salatele sunt foarte bune pentru organismul nostru. Însă în încercarea de a face salatele cât mai apetisante, restaurantele adaugă numeroase toppinguri și alte creme, care pot transforma un produs alimentar foarte sănătos într-o bombă calorică. Chiar și atunci când pregătesc o salată acasă, oamenii au tendința de a exagera cu brânza sau șunca.
Oamenii știu că este mult mai bine să consume carne de pui decât de porc sau de vită, însă uită că și aceasta trebuie consumată într-o măsura moderată și mai ales gătită cu puține grăsimi și neacompaniată de o farfurie cu cartofi prăjiți.
Ferește-te de carnea de vită, pentru a avea un organism sănătos. Nu este adevărat. Dacă este preparată într-un mod corespunzător, carnea de vită poate fi mult mai sănătoasă decât carnea de pui sau un pește preparat cu un sos de unt.
Fructele uscate sunt, cu siguranță, o sursă importantă de fibre, dar reprezintă și o adevărată bombă calorică. Ele au de opt ori mai multe calorii decât cele proaspete. În plus, fructele proaspete conțin mai multă apă, care te face să te simți sătul mult mai repede. Două lingurițe de ulei de măsline pe zi reduc riscul bolilor de inimă. Este foarte adevărat, însă la fel de adevărat este și că o linguriță de ulei de măsline are 120 de calorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.