Home Life Pastila care anulează foamea

Pastila care anulează foamea

DISTRIBUIŢI

 

Visul cercetătorilor de a crea o pastilă care „distruge” apetitul și care ar putea fi utilizată în lupta contra obezității este pe cale să devină realitate, după descoperirea unei molecule în fibrele vegetale, care anulează pofta de alimente nesănătoase, informează dailymail.co.uk.

 

Acea moleculă, acetat, se găsește în fibrele dietetice și ar putea să îi ajute pe oameni să lupte eficient contra kilogramelor în plus și, astfel, să slăbească.

 

Cantități mari de acetați sunt eliberate în organism atunci când verdețuri și legume sunt digerate de bacterii la nivelul colonului. Acetații transmit un semnal creierului spunându-i că persoana în cauză trebuie să se oprească din mâncat.

 

Studiul sugerează faptul că obezitatea a devenit o epidemie în ultimele decenii din cauza faptului că oamenii au înlocuit dieta sănătoasă din trecut cu alimente procesate, care conțin puțini acetați.

 

Studiul, publicat în revista Nature Communications, confirmă beneficiile pentru sănătate aduse de fibre, iar oamenii de știință spun că acestea pot fi utilizate în tratamentele administrate persoanelor care vor să slăbească.

 

Gary Frost, profesor la Imperial College London, a spus: „Principala provocare constă în a dezvolta o metodă care să livreze cantitatea necesară de acetați pentru a suprima apetitul, însă într-o formă care să fie acceptabilă și sigură pentru oameni”.

 

„Acetatul este activ doar pentru o scurtă perioadă în organism, așadar, dacă ne vom concentra pe un produs bazat pe acetat pur va trebui să găsim o metodă pentru a-l picura în organism, pentru a fi eliberat lent în intestin. O altă opțiune ar fi să ne concentrăm pe fibre și să le manipulăm pentru a le face să producă mai mult acetat decât în cazurile obișnuite. Astfel, vom avea nevoie de mai puține fibre și vom obține același efect – este o opțiune mai confortabilă decât să mărim cantitatea de fibre din dietă”, a spus același cercetător.

 

Studiul a analizat efectele unui tip de fibre dietetice, denumite inulină, ce pot fi extrase din cicoare și sfeclă de zahăr și care sunt adăugate în batoanele de cereale. Experimentele realizate pe șoareci au arătat că aceia care au primit o dietă bogată în grăsimi, suplimentată cu inulină, au mâncat mai puțin și s-au îngrășat mai puțin decât cei care au primit o dietă bogată în grăsimi dar nu au primit inulină.

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.