Home Life Reguli de slăbit pe care nu trebuie să le urmezi întocmai

Reguli de slăbit pe care nu trebuie să le urmezi întocmai

DISTRIBUIŢI

Deși cel mai probabil ai auzit că, dacă vrei să ții cu succes o dietă de slăbit, trebuie să nu te abați de la niște reguli cum ar fi să bei doi litri de apă pe zi, să nu mănânci după ora șapte seara și altele, e bine să știi că nu sunt niște norme pe care să le respecți ad litteram.
„Womens Health Magazine“, citată de ziare.com, ne oferă câteva exemple:

1. Bea doi litri de apă pe zi
Este esențial ca organismul să fie bine hidratat, însă pentru asta nu trebuie să bei în fiecare zi câte doi litri de apă, deoarece necesarul de lichide ți-l poți lua și din alte surse. Și nu trebuie să fie zilnic aceeași cantitate.
Într-o zi poate chiar bei doi litri de apă, dar în alta poate mănânci foarte mult pepene și ai luat astfel deja o mare parte din această normă. În plus, cantitatea depinde foarte mult și de alți factori, cum ar fi efortul fizic pe care îl depui sau temperatura mediului înconjurător. Dacă muncești mult sau este foarte cald, ai nevoie de mai mult de doi litri.
Important este să fii foarte atent la aspectul urinei. Dacă este limpede, înseamnă că ești relativ hidratat cum trebuie. Dacă nu arată așa, bea mai multe lichide în plus, în fiecare zi.

2. Nu bea suc, deoarece este o bombă calorică
Într-adevăr, sucul are foarte multe calorii, însă dacă bei un pahar de 170 de mililitri cu suc natural la micul dejun, măcar din când în când, organismul tău va primi o mulțime de vitamine și de antioxidanți și nici nu te vei îngrășa.
Important este să eviți sucurile din comerț, care sunt doar bogate în calorii, dar nu îți oferă niciun beneficiu nutritiv. Cel mai indicat este să alegi sucul sută la sută natural, făcut de tine în casă. Și trebuie să ai grijă să nu depășești totuși 170-200 de mililitri pe zi.

3. Nu mânca după șapte seara
E drept, seara, caloriile în plus sunt stocate mult mai lesne sub formă de depozite de grăsimi, deoarece corpul nu mai are activitate intensă ca în timpul zilei și nu mai consumă o mare parte din acestea. Dacă însă ajungi acasă destul de târziu, în jur de 9-10 seara, și nemâncat, nu trebuie musai să mori de foame până a doua zi.
Ce contează este să alegi ceva ușor, cum ar fi un piept de pui la grătar cu broccoli și orez brun. De asemenea, e bine să nu mănânci mult nu numai ca să nu acumulezi prea multe calorii care nu vor fi consumate, ci și ca să nu supui aparatul digestiv unui efort prea mare în timpul nopții.

4. Pune jumătate din porție deoparte, înainte de a mânca
Menținerea unui echilibru în ce privește porțiile are un rol esențial în succesul unei diete. De aceea, mulți nutriționiști te îndeamnă să pui deoparte jumătate din porțiile imense pe care le primești la restaurant în special, pentru a nu cădea pradă tentației.
În realitate, nu este nevoie să procedezi chiar atât de drastic, mai ales dacă nu vrei ca și cei din jurul tău să știe că te lupți cu kilogramele în plus. Poți foarte simplu să presupui că jumătate din ce este în farfuria ta este stricat și, deci, nu este comestibil.
Totodată, încearcă să lași furculița din mână după fiecare înghițitură. Astfel vei mânca într-un timp mai lung, ceea ce ajută creierul să simtă că stomacul este plin (acest lucru se petrece cam în 20 de minute).

5. Ia doar o gură din desert
Cu siguranță desertul este foarte bogat în calorii, însă dacă se întâmplă să ai ceva delicios și să simți că nu te poți mulțumi numai cu o înghițitură, apelează la următoarea strategie: mănâncă mai puțin înainte de desert (mai taie din pâine, aperitiv etc.), astfel încât să ajungi la aproximativ același număr total de calorii pentru o masă.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.