Acasă Life Secrete din toată lumea pentru menținerea siluetei

Secrete din toată lumea pentru menținerea siluetei

DISTRIBUIȚI

Ne dorim să slăbim și să avem un corp de invidiat, însă facem greșeli ce ne costă foarte mult în ceea ce privește silueta. Ce fac oamenii din alte țări? Ce obiceiuri sănătoase au și cum reușesc să se mențină slabi? „Readers Digest“ îți prezintă câteva secrete din lumea întreagă pentru a te ajuta să rămâi slab.
 Oprește-te din mâncat înainte să te simți plin. Nu trebuie să te ridici de la masă înfometat, însă nici nu este cazul să mănânci până nu mai poți. Coautorul dietei Okinawa, Bradley Willcox, te sfătuiește ca, atunci când simți primul junghi că ești plin, să pui furculița jos și să îi dai creierului șansa să realizeze că te-ai săturat înainte de a fi plin.
Folosește uleiuri sănătoase. Grăsimile sănătoase din uleiul de măsline – ingredient-cheie al dietei mediteraneene – și din uleiul de canola – ingredient-cheie al dietei Okinawa – fac ca legumele să fie mult mai gustoase și să te îndemne să consumi cât mai multe.
Atunci când mănânci nu mai face nimic altceva. Multe persoane mănâncă în timp ce se uită la televizor, când conduc sau când se plimbă. Nu este un lucru bun pentru sănătatea ta. De exemplu, în Japonia, este un lucru foarte nepoliticos să mănânci în timp ce mergi pe jos, iar în Franța mașinile se fabrică fără un loc special pentru paharul de cafea, deoarece francezii nu beau cafea în timp ce conduc. „Mâncatul și băutul nu sunt comisioane. Nu este ceva ce faci în drum spre altceva“, explica Will Clower, autorul „The Fat Fallacy: The French Diet Secrets to Permanent Weight Loss“. Atunci când ești în trafic sau ai altceva de făcut, ai tendința de a mânca mai mult.
Mișcarea este esențială. Oamenii din țările asiatice, din Franța sau din zona Mării Mediterane sunt mai slabi pentru că fac mai multă mișcare, nu pentru că stau mai multe ore la sala de gimnastică. Ei pur și simplu se plimbă foarte mult.
Mănâncă regulat. Un motiv important pentru care femeile din Franța sunt slabe este că ele mănâncă de trei ori pe zi. Poți crede că sărind peste mese vei asimila mai puține calorii, dar nu vei face decât să mănânci mai mult mai târziu. Cel mai important este să nu sari peste micul dejun.
Ia cina cu mai multe persoane. A cina cu mai multe persoane este distractiv și topește kilogramele. Cum? Constrângându-ți propriul comportament: vei mânca mai lent și mai puțin.
Mănâncă doar atunci când îți este foame, nu pentru că te plictisești, te simți singur, îți este frică sau ești stresat. Nu poți transforma un aliment într-o soluție pentru orice problemă și apoi să te aștepți să rămâi slab. În loc să mănânci pentru că te plictisești, găsește-ți un hobby. În loc să mănânci pentru că ești stresat, fă yoga.
Nu uita încă un lucru: cinele franțuzești sau cele mediteraneene au și vin, deoarece acesta conține antioxidanți puternici, ce scad riscul apariției bolilor cardiovasculare și rata mortalității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.