Home Life Seriale americane cunoscute, interzise pe cele mai importante site-uri chinezești

Seriale americane cunoscute, interzise pe cele mai importante site-uri chinezești

DISTRIBUIŢI

 

Patru seriale americane foarte cunoscute au fost retrase de pe cele mai importante site-uri chinezești, unde erau difuzate în condiții legale, iar această decizie ar putea să însemne „o supraveghere mai strictă” a conținuturilor online, a anunțat luni presa centrală chineză, citată de AFP.

 

Începând de sâmbătă, serialele „The Big Bang Theory”, „The Good Wife”, „NCIS” și „The Practice” nu mai sunt disponibile pe tv.sohu.com și pe v.qq.com, cele mai populare platforme video online din internetul chinezesc, deși drepturile de difuzare a acestor show-uri TV „erau achiziționate în mod legal” de acele site-uri, afirmă Global Times.

 

Autoritățile chineze exercită o cenzură strictă asupra internetului, presei, cinematografiei și mai ales a blogurilor, bănuite că ar încuraja vocile disidenților, și elimină orice conținut suspect să amenințe „ordinea socială”.

 

Însă, în cazul celor patru seriale americane, foarte populare în rândul internauților chinezi și care conțin puține elemente sexuale și politice, este dificil de aflat motivul pentru care difuzarea lor a fost considerată „nepotrivită” de autoritățile din această țară.

 

Serialele americane și cele britanice „obțin un succes tot mai mare în China” și „aceste programe de import au devenit «un business» înfloritor”, afirmă Global Times, care este un cotidian oficial.

 

Retragerea celor patru seriale americane „ar putea fi semnul că autoritățile vor impune o supraveghere mai strictă a conținuturilor”, afirmă Be Chenggong, un critic de film, citat de aceeași publicație.

 

Numeroși internauți chinezi și-au exprimat frustrarea și stupoarea față de această decizie.

 

Alții s-au plâns, cu amărăciune, de absența unor seriale chinezești cu o calitate echivalentă, întrucât majoritatea producțiilor TV autohtone se limitează adeseori la comedii sentimentale lacrimogene și la seriale de război cu intrigi caricaturale și sărace în conținut.

 

„Dacă ați produce în China programe de televiziune care nu insultă inteligența telespectatorilor, credeți că aș mai depune atât de multe eforturi pentru a căuta seriale străine?”, a ironizat un internaut chinez.

 

Într-o circulară publicată în ianuarie, autoritatea chineză însărcinată cu cenzura a anunțat că intenționează să aplice „un sistem strict de aprobare înainte de difuzare” și a retras deja mai multe conținuturi de pe internet pe motivul că acestea ar încălca reglementările legale.

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.