Home Life Topul fiicelor de dictatori

Topul fiicelor de dictatori

DISTRIBUIŢI

„Așa tată, așa fiică“ sau „Așchia nu sare departe de trunchi“. Aceste zicale se potrivesc de minune pentru următoarele fete care, la fel ca părinții lor, au făcut foarte mult rău în viață. Foreign Policy a întocmit un top al fiicelor de dictatori care au ajuns să fie aproape la fel de rele precum părinții lor. Gulnara Karimova, fata președintelui din Uzbekistan și reprezentanta țării la Națiunile Unite, pare că a moștenit de la tatăl său comportamentul brutal. Karimova este cunoscută pentru faptul că s-a folosit de relațiile și de influența tatălui pentru a-și aduce averea în stadiul actual. A prigonit familia fostului soț și își distruge cu brutalitate rivalii de afaceri. Fata președintelui din Uzbekistan a încercat foarte multe până la 37 de ani, inclusiv o carieră în muzică. În 2006, a lansat un videoclip sub numele de GooGooSha, după numele de alint primit de la tatăl său.
Raghad Hussein, fata cea mare a fostului președinte irakian Saddam Hussein, îi seamănă foarte mult tatălui ei, fiind numită uneori chiar „micul Saddam“. Raghad, în vârstă de 41 de ani, este cunoscută drept unul dintre cei mai mari susținători ai tatălui său, iar în 2007 a fost trecută pe lista roșie a Interpolului, însă guvernul Iordaniei, țara în care locuia, a refuzat să o extrădeze. La puțin timp după ce tatăl său a fost executat, Raghad a apărut în public în Yemen, spunând că Saddam a fost un tată iubitor și un erou al arabilor. Ca să meargă până la capăt cu tupeul, le-a cerut americanilor, într-o scrisoare, să-i fie returnate bunurile aparținând tatălui său și care acum au intrat în patrimoniul irakian.
Pinthongta Shinawatra, fiica fostului premier thailandez Thaksin Shinawatra, a devenit cea mai bogată moștenitoare – nimeni nu a fost surprins, având în vedere că tatăl ei avea foarte multe relații și s-a remarcat prin încurajarea nepotismului în timpul celor cinci mandate. Pinthongta și fratele său, Pangthongtae, au făcut un profit imens după ce au achiziționat acțiuni la o companie de comunicații din Thailanda și apoi le-au vândut către o altă firmă cu o sumă de 50 de ori mai mare.
Thaksin Shinawatra a avut grijă ca de tranzacție să nu știe și oficialii de la taxe și impozite.
Iyabo Obasanjo Bello, fiica fostului președinte nigerian Olesegun Obasanjo, părea inițial a se deosebi de tatăl ei corupt, terminase facultatea cu brio și publicase câteva articole în diferite reviste medicale din SUA. Avea un început promițător în cercetarea medicală, până când s-a întors în Nigeria, în 2004, fugind de la soțul ei cu fiul lor. Soțul său a depus o plângere împotriva ei într-o instanță din SUA, acuzând-o de răpire. Întoarsă acasă, Iyabo Obasanjo Bello a început să prindă din obiceiurile familiei: abuzul de putere și mita. În 2006, s-a aflat că Iyabo Obasanjo Bello a primit câteva mii de dolari mită și o mașină de la o companie, urmând ca ea să îi ajute la semnarea unui contract.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.