Acasă Life Uleiul de măsline te menține frumos și sănătos

Uleiul de măsline te menține frumos și sănătos

DISTRIBUIȚI

Simbol istoric al păcii și al gloriei și bază a dietei mediteraneene, uleiul de măsline e mult mai util decât ne imaginăm, întrebuințările sale, altele decât în scop alimentar, fiind diverse. El este esențial pentru colesterolul bun, ajută sistemul digestiv, putând preveni chiar pietrele la vezica biliară sau ulcerul, conform Yahoo!. Uleiul de măsline de calitate superioară conține o multitudine de vitamine și de nutrienți, abundând în antioxidanți, esențiali în prevenirea cancerului.

Remediu

O linguriță de ulei de măsline înainte de culcare îți poate lubrifia gâtul și preveni sforăitul, conform site-ului cu sfaturi utile AltUse. La fel poți proceda și în cazul altor persoane, care te-ar putea deranja cu sforăitul lor, atunci când vin să doarmă la tine. Un pic de ulei în salată, la cină, îți asigură o noapte fără fond sonor. Bunicile noastre știu acest secret de multă vreme, doar că în loc de ulei de măsline foloseau unul clasic, mai popular pe la noi. Însă nu toți tinerii știu că o bucățică de vată înmuiată în ulei de măsline încălzit te poate scăpa de durerile de urechi și chiar de excesul de ceară. Uleiul de măsline este excelent și pentru păr, indiferent de starea de sănătate a acestuia. Îl poți folosi în scop preventiv sau ca pe un remediu la îndemână. Poți umezi pieptănul cu ulei de măsline și te poți pieptăna ulterior, pentru un look mai „docil“, mai ales dacă părul tău este sălbatic de felul său. Un pic de ulei în zilele de iarnă sau în cele umede va hidrata podoaba ta capilară.

Frumusețe

Uleiul de măsline e folosit de secole pentru a reda frumusețea pielii. Este un foarte bun hidratant, mai ales datorită acidului linoleic conținut, un compus care previne evaporarea apei. Potrivit lui Leslie Baumann, autor al unei lucrări pe tema sănătății pielii, consumul de măsline și de ulei de măsline păstrează o piele sănătoasă. Însă la fel de bine, uleiul de măsline poate fi aplicat pe piele sau chiar în cadă, atunci când faci baie. Este excelent și după ras. De fapt, o parte din produsele destinate bărbaților are la bază uleiul de măsline. La fel de bun este și pentru buzele crăpate. Poți să-ți faci propriul balsam, folosind ulei de măsline și ceară de albine topită, în care să adaugi și o picătură de ulei esențial, dacă îți dorești o aromă. Uleiul de măsline poate fi folosit cu încredere și în cazul cuticulelor unghiilor. Îl poți aplica și apoi da unghiile cu ojă.

Util

Puține lucruri sunt mai enervante decât un fermoar care refuză să se deschidă, mai ales în momente cruciale. O picătură de ulei turnată peste zimți face totul mult mai simplu. Argintăria, cuprul și alte suprafețe metalice, toate pot fi lustruite cu ketchup și pastă de dinți. Ce nu știai însă e că puțin ulei de măsline va preveni pătarea, matifierea și coroziunea lor ulterioară. În cazul mobilei, se combină două părți de ulei de măsline și una de zeamă de lămâie. Picură doar câteva picături din acest mix pe o cârpă moale și șterge suprafețele de lemn. Vor fi înlăturate toate petele, iar mobila ta va străluci de mulțumire. Această tehnică poate fi utilizată și în cazul obiectelor de decor din lemn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.