Home Monden Autorul lui -Dracula- strajuieste Pasul Tihuta

Autorul lui -Dracula- strajuieste Pasul Tihuta

DISTRIBUIŢI

Statuia scriitorului irlandez Bram Stocker, al carui roman -Dracula- a facut inconjurul lumii, a fost dezvelita, miercuri, in Pasul Tihuta, la hotarul dintre Transilvania si Bucovina, chiar de catre ambasadorul Irlandei in Romania, Excelenta Sa Padraic Cradock, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Desi lumea il asociaza si in prezent pe Vlad Tepes cu Dracula, Bram Stocker, de la a carui nastere s-au implinit 159 de ani, a facut inca din 1897 distinctia intre cei doi, an in care sangerosul sau erou a zguduit lumea din temelii, iar tirajul cartii a ocupat locul al doilea pe mapamond, dupa Biblie.

De atunci, contele vampir -Dracula- a inspirat peste 200 de filme de lung si scurtmetraj si i-a dat ideea fostului director OJT Bistrita, Alexandru Misiuga, sa ridice un hotel cu impact turistic pe meleagurile descrise de Bram Stocker.

-Pe prima pagina scrie asa: Avocatul Johnathan Harker a poposit la Hotelul Coroana de Aur, a doua zi a luat caleasca si s-a dus in Pasul Tihuta si a ajuns in fata unui castel darapanat, in fata caruia contele Dracula l-a asteptat cu o haita de caini, dar erau lupi de fapt. Cand a trebuit sa fac un hotel in Bistrita i-am dat numele Coroana de Aur si apoi, desi m-au tot intrebat la partid de ce si cum, m-am gandit sa ridic si hotelul acesta. Nu m-au lasat sa-i dau numele Dracula. I-am spus Tihuta, ca asa au acceptat, dar dupa Revolutie l-am denumit Dracula. Acum mi-am mai implinit un vis, avem si bustul lui Bram Stocker, la 159 de ani de la nasterea sa. Nu este un astfel de bust nici la Dublin-, a declarat Alexandru Misiuga.

La dezvelirea bustului a participat si Excelenta Sa ambasadorul Irlandei in Romania, Padraic Cradock, care le-a multumit gazdelor pentru invitatie si s-a aratat uimit de frumusetea locurilor descrise de Bram Stocker in carte.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.