Acasă Monden De ce nu se poate face R&B in Romania?

De ce nu se poate face R&B in Romania?

DISTRIBUIȚI

Este intrebarea care ii roade pe toti artistii care incearca sa aduca -moda R&B- pe plaiurile mioritice, insa fara succes.

De cativa ani, am asistat amuzati la adjudecarea -functiilor- de -Regina- sau -Printesa- R&B (ducesele si curtezanele inca nu au aparut?!) si am ascultat niste -muzici- care erau -xeroxate- dupa niste hituri celebre din muzica internationala, pigmentate pe alocuri de cate un sunet cu iz balcanico-turcesc.


Motivele care nu ne lasa sa facem R&B in Romania sunt multe: nu exista niste voci cultivate in corurile de Gospel (asa cum se intampla la -mama lor-, adica in State), compozitorii si artistii care incearca sa faca acest gen muzical nu au o cultura suficient de bine pusa la punct (si aici ne gandim la cultura curentelor muzicale impuse de artistii de culoare), iar publicul este obisnuit sa dea din buric sau din fese, insa pe alt gen muzical!

Cu toate acestea, in fiecare an vedem -interpreti- care sustin sus si tare ca -presteaza R&B-, incat ne pare rau ca BoyzIIMen nu concerteaza in fiecare zi in tara noastra. Asa credem ca s-ar linisti spiritele in doar 20 de secunde.

In plus, sedintele de canto care se practica in Romania nu pregatesc sub nici o forma o voce pentru a face fata cerintelor unui curent muzical pretentios cum este R&B-ul.

Si, daca tot vedem ca -artistii- autohtoni se tin tare pe ideea pieselor R&B, ne-am gandit sa le dam cateva repere, pe care ar trebui sa le ia in considerare in -drumul- lor spre succes.

Din punct de vedere sound-interpretare-text, ar trebui sa tina cont de faptul ca pe sub vocea principala ar trebui sa strecoare sunete gen -Uh sau Yeah-, repetate de peste 200 de ori pe minut; in versurile -minunate-, ar trebui sa includa cuvantul fierbinte (de 30 de ori pe minut), subiectul principal al pieselor ar trebui sa fie gangstaz si bitches (traduceti dumneavoastra), iar partea instrumentala ar trebui sa aiba un tempo situat undeva la 60-70 bpm (care se poate rezolva printr-o simpla tasta).

Dupa ce indeplinesc aceste -mici- criterii de succes, artistii se gandesc in mod normal la -turnarea- unui videoclip, pentru ca vorba aia: -Piesa se aude, dar trebuie sa se si vada nu?-

Astfel, in cazul in care vor sa filmeze un clip, trebuie sa porneasca de la ideea ca oricum n-au cum sa gaseasca un regizor de talia lui Hype Williams.

Trecand peste acest aspect tehnic, daca vor sa continue in acest -joc- de imagine, ei trebuie sa foloseasca: in jur de 30-40 de fete super-sexy (si eventual de culoare), baieti care poarta lanturi de aur care se vad si din avion (simbolul smecherilor din ghetou), sa apara cat mai multe limuzine de lux (preferabil Bentley sau Mercedes), sa includa si o scena fierbinte in jacuzzi, miscarile lascive din fund si/sau piept sunt obligatorii si, nu in ultimul rand, pentru a avea succes in R&B, artistul trebuie sa fi comis cel putin o infractiune.

In cazul in care tot nu s-au linisitit si vor sa mearga mai departe, chiar si cu riscul ca lanturile sa fie de tinichea si ca masinile sa fie imprumutate de la -tovarasi-, artistii ar trebui sa se uite in oglinda si sa observe daca au vreo legatura cu -colegii- lor de peste mari si tari.

Ca ultim sfat, le putem spune ca dezamagirea nu are nici o legatura cu spartul oglinzii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.