Acasă Monden Dispariția aeronavei Malaysia Airlines, investigată într-un documentar Discovery

Dispariția aeronavei Malaysia Airlines, investigată într-un documentar Discovery

DISTRIBUIȚI

Dispariția aeronavei Malaysia Airlines va fi investigată de Discovery Channel în documentarul „Misterul zborului 370“, care va fi difuzat duminică.
„Misterul zborului 370“ este un program produs de ITN Productions, care va fi difuzat în 220 de țări și teritorii din întreaga lume pe Discovery Channel, începând cu luna aprilie.
Odată cu dispariția aeronavei Malaysia Airlines în Oceanul Indian, din ce în ce mai mulți specialiști în industria aviatică au început să adreseze întrebări referitoare la siguranța pasagerilor care călătoresc cu avionul. Misterul zborului MH370 a atras atenția întregii lumi și a generat ample speculații în ceea ce privește modul în care s-au desfășurat evenimentele.
În demersul de a desluși misterul din jurul acestui incident, Discovery Channel va difuza în premieră un documentar de o oră, intitulat „Misterul zborului 370“, care expune opiniile celor mai prestigioși experți în domeniul aviației și securității referitoare la dispariția zborului MH370 al companiei Malaysia Airlines. Materialul va fi difuzat duminică, la ora 16.00, și, în reluare, la ora 24.00.
Documentarul „Misterul zborului 370“ își propune să afle cum este posibil să se piardă complet legătura cu o aeronavă, analizând dovezi și explorând punctele slabe ale industriei aviatice, și să găsească soluții care ar putea ajuta la prevenirea unor astfel de situații.
Într-o epocă în care poate fi localizat orice fel de dispozitiv mobil prin intermediul tehnologiei, documentarul încearcă să scoată la iveală modul în care a fost posibil ca o aeronavă performantă și în stare bună de funcționare să dispară pur și simplu, împreună cu cei 239 de pasageri și cu întregul echipaj de zbor.
Din momentul în care aeronava a dispărut din aria dispozitivelor radar, în data de 8 martie, au apărut numeroase întrebări despre siguranța curselor aeriene. „Misterul zborului 370“ analizează șapte aspecte care au fost trecute cu vederea și care trebuie analizate mai serios: securitatea aeroporturilor, controlul traficului aerian, sistemele de comunicații de la bord, problemele mecanice, depistarea aeronavelor prin radar și satelit, cooperarea internațională și cutiile negre ale aeronavelor.
„Misterul zborului 370 va rămâne un reper tragic, care ne va aminti mereu că tehnologia este capabilă să dea greș. Cu ajutorul unor profesioniști cu o vastă experiență în domeniul aviației, al sistemelor de urmărire a aeronavelor și al industriei sateliților, documentarul explorează evenimentele care s-au derulat, concentrându-se asupra unor posibile scenarii și examinând fisurile din sistem“, a declarat Tom Gorham, producătorul executiv pentru Discovery Networks International.

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.