Acasă Monden -Fara furaciuni si lipsa de profesionalism anul asta la Mamaia-

-Fara furaciuni si lipsa de profesionalism anul asta la Mamaia-

DISTRIBUIȚI

Secretomanie mare si anul acesta la Mamaia! Desi preselectiile s-au incheiat inca de saptamana trecuta, organizatorii de la Consiliul Judetean Constanta, in colaboarare cu TVR, care va transmite actuala editie, se tot chinuie sa tina la secret juriul festivalului. Asta in conditiile in care tot Madalin Voicu a ramas presedinte de juriu. Festivalul se va desfasura in perioada 23-26 august pe scena Teatrului de Vara din Mamaia si va fi prezentat de Horia Brenciu.

-Mi se pare cel putin ciudat ca organizatorii nu spun cine este in juriu, mai ales ca din el fac parte personalitati ale muzicii romanesti!- – ne-a declarat stupefiat Madalin Voicu, care nu stia nici macar ca pe site-ul festivalului la rubrica Juriu este un mare spatiu gol. Nu este prima data cand organizatorii festivalului de la malul marii sufera de secretomanie. Si in anii trecuti nu se puteau afla vedetele invitate in recital decat cu vreo cateva zile inainte de a incepe festivalul. La aceasta ora se stiu deja participantii la Sectiunile Interpretare si Creatie, alesi in urma unor preselectiii -riguroase-, dupa cum ne-a declarat Madalin Voicu, presedintele juriului. -Va fi unul dintre cele mai bune festivaluri de pana acum – a spus Voicu. Nivelul este poate cel mai ridicat de pe pana acum. De altfel, am si spus ca atata timp cat eu voi fi presedinte de juriu, la Mamaia nu se va face rabat de la calitate, iar concurentii vor trebui sa respecte normele deontologice-. Din juriul de la preselectii au mai facut parte nume, precum Aura Urziceanu, Berti Barbera, Adrian Romcescu, Titus Andrei, Mariana Soitu si Daniela Valdescu.

Pentru preselectia de la Interpretare, concurentii au alese in special piese ale Doinei Badea, Monicai Anghel, Elenei Carstea. Juriul a decis ca 19 candidati din cei 80 inscrisi merita sansa de a se prezenta in concurs: Aida Borovina din Buzau (19 ani), Alexandra Ana Maria Niculae din Bucuresti (21 ani), Alin Nicusor Vaduva din Olt (20 ani), Alina Dinca din Bucuresti (16 ani), Andreea Ionela Ioncea din Craiova (17 ani), Anisoara Mardare din Galati (27 ani), Catalina Ciobanu din Bucuresti (16 ani), Cosmin Gabriel Dragomir din Vrancea (18 ani), Cristian Craciun din Targu-Mures (31 ani), Dragos Chircu din Bucuresti (24 ani), trupa Edict din Chisinau, Florentina Catalina Ciuna din Calarasi (18 ani), Iasmina Mirabela Curca din Petrosani (21 ani), Iuliana Claudia Dumitrache din Pitesti (17 ani), Nora Anabella Denes din Cluj-Napoca (24 ani), Oana Ileana Nicut din Dolj (17 ani), Ovidiu Ţurca din Cluj-Napoca (26 ani), Rada din Republica Moldova (28 ani) si Zakhia Mariam Anabtawi din Iasi (23 ani). Pe langa acestia, juriul a selectat sase rezerve. In cazul retragerii unuia sau mai multor concurenti, ei vor fi inlocuiti cu tot atatea rezerve, in ordinea punctajului obtinut la preselectie.

Costi Ionita, la Creatie

La sectiunea Creatie au fost inscrise 109 piese. In urma audierii tuturor pieselor, au fost selectate 16 melodii care vor delecta publicul de la Mamaia. Printre acestia si Costi Ionita, care dupa Eurovision reuseste acum sa -pacaleasca- juriul si la Mamaia. -Nu am stiut ca era vorba de Costi Ionita. Noi am jurizat piesele fara a sti numele compozitoriului. Insa sigur nu vor fi furaciuni anul asta la Mamaia- – a precizat Madalin Voicu. Cele 16 piese selectate sunt: -Tu esti mi corason- (muzica Adrian Cristescu, Silviu Paduraru, versuri Adrian Cristescu, Silviu Paduraru, George Mihalcea), -Chiar daca pari nebun- (muzica Andrei Tudor, JAZZ IY UP, versuri Andreea Andrei), -Oare- (muzica si versuri trupa Conekt), -Clipe cu tine- (muzica si versuri Costi Ionita), -Vreau sa te regasesc- (muzica Daniel Alexandrescu, versuri Daniel Alexandrescu si Mircea Presel), -Tot ce vreau, vreau- (muzica Daniel Alexandrescu, versuri Radu Fornea, Mircea Presel), -Aproape de cer- (muzica Ionel Tudor, versuri Andeea Andrei), -Zi de zi- (muzica si versuri Jimi Laco), -Muza mea- (muzica Marian Tascau, versuri Kamara), -Acolo unde stii- (muzica si versuri Mihai Alexandru), -Poti visa- (muzica Mihnea Irimia, versuri Cristina Sarmei), -Mi-a ramas doar amintirea ta- (muzica Nicolae Caragea, versuri Viorela Filip), -De dragul tau- (muzica si versuri Ovidiu Komornic), -Rece ghetar- (muzica Radu Ionut, versuri Radu Aurel), -Fata stie ce vrea- (muzica Rares Timis, Horea Pascu, Emanuel Mirea, versuri Emanuel Mirea), -Numai tu- (muzica Serban Georgescu, versuri Simona Nae).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.