Acasă Monden Festivalul National al Cantecului de Dragoste – un show cu decoruri reconditionate!

Festivalul National al Cantecului de Dragoste – un show cu decoruri reconditionate!

DISTRIBUIȚI

Ajuns la editia a VI-a, Festivalul National al Cantecului de Dragoste, organizat de: TVR, Fundatia Culturala -Om Bun-, Ministerul Culturii si Cultelor (cu sprijinul Primariei sectorului 2) si de Casa de Cultura a Ministerului de Interne (in calitate de gazda a evenimentului), le propune telespectatorilor un show in care se vor reuni 14 dintre cele mai indragite piese de dragoste de anul trecut.


Din cele 133 de piese inscrise in concursul pentru castigarea premiului de 1.000 de dolari, juriul a ales 14.

Membrii juriului acestei editii sunt: Anton Suteu, Marius Teicu, Doru Tufis, Titus Andrei, Andrei Partos, George Tarnea, Dan Teodorescu, Christian Ratscher (impresar Germania) si Neculai Ontanu (primarul sectorului 2).

In finala din acest an au intrat: Adrian Enache/-O singura noapte-, Vama Veche/-Epilog-, Bosquito/-Doua maini-, Class/-Intr-o zi-, Nicola/-Langa mine-, Daniela Gyorfi/-Si-mi pare rau-, Florin Chilian/-Chiar daca-, Mirage/-Te voi pastra-, Andra/-E vina ta-, Centru Civic/-Fata din troleibuz-, O-zone/-Despre tine-, Parlament/-Suflet pierdut-, Valahia/-Tu, numai tu- si Laurentiu Cazan/-Hold Me Down-.

Avand in vedere ca timpul alocat transmisiilor acestui festival (din 22 si 23 februarie) este insuficient, pentru a se incerca eventuale -cantari- live, organizatorii au hotarat ca artistii sa -cante- piesele asa cum au fost ele lansate pe piata, adica de pe banda. Totusi, se pare ca baietii de la Parlament vor cu orice pret sa cante live, ceea ce le cam da dureri de cap organizatorilor, care spun ca daca -trupetii- nu renunta la aceasta idee, vor fi nevoiti sa-i inlocuiasca cu una din piesele artistilor Vank, K-risma, Sexxy sau Andreea Balan, care s-au clasat (cu acelasi numar de puncte) sub ultima piesa admisa in finala.

La editia din acest an a Festivalului National al Cantecului de Dragoste, pe langa trofeul de 1.000 de dolari, oferit de Ministerul Culturii si Cultelor, se vor mai acorda urmatoarele premii: Premiul special al juriului (500 de dolari), Premiul pentru cel mai bun text (o garnitura de mobilier?!), Premiul presei (o excursie de doua zile in Bavaria si doua concerte in Germania), Premiul pentru cea mai buna voce din festival (500 de dolari) si Premiul de popularitate, stabilit prin televoting (500 de dolari).

Pe 22 si 23 februarie, telespectatorii vor avea parte si de cateva surprize placute. In primul rand, pe langa concursul propriu-zis, pe scena festivalului vor fi prezenti Saragossa Band (o trupa cunoscuta in anii *80) si o trupa de trei fete, Dream Planets, venite tocmai din indepartata Japonie.

Si cum moda se impaca foarte bine cu muzica, in cele doua zile de festival veti putea urmari prezentari ale unor rochii de mireasa, semnate de creatori celebri din Romania: Agnes Toma, Eli Laslean, Liliana Turoiu Udrea, Catalin Botezatu, Ingrid Vlasov sau Zina Dumitrescu.

Chiar daca piesele care se vor lupta pentru premiul de 1.000 de dolari au fost superdifuzate anul trecut, acest fapt nu acopera cu nimic deficitul financiar de care se -bucura- organizatorii acestei editii.

De altfel, lipsa banilor pentru organizarea unor evenimente de acest gen nu mai este o noutate de mult timp si nu ne mira faptul ca organizatorii au recunoscut ca la editia din acest an se vor folosi decoruri reconditionate, pentru ca nu este vina lor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.