Acasă Monden Orchestra Română de Tineret a cântat în memoria pianistei Mihaela Ursuleasa

Orchestra Română de Tineret a cântat în memoria pianistei Mihaela Ursuleasa

DISTRIBUIȚI

Pianista Mihaela Ursuleasa – care a fost găsită decedată, din cauza unei hemoragii cerebrale, joi, în apartamentul său din Viena – trebuia să concerteze, sâmbătă seara, în sala mare de la Konzerthaus Berlin, alături de Orchestra Națională de Tineret.
Dirijată de Cristian Mandeal,orchestra a triumfat în fața publicului de sâmbătă seara, la Festivalul Young Euro Classic de la Berlin, aceștia dedicând cutremurătorul "Pas de deux" de Ceaikovski memoriei pianistei Mihaela Ursuleasa.
Programul concertului a cuprins cinci lucrări pentru orchestră simfonică mare, extrem de dificile din punct de vedere tehnic și de pretențioase din punct de vedere artistic, avizatul public berlinez apreciind evoluția orchestrei române ca pe un reper valoric al actualei ediții a festivalului și răsplătind-o cu minute în șir de aplauze și urale.
Programul a cuprins în deschidere o primă audiție românească, "Frenesia 2" de Dan Dediu, autorul fiind prezent în sală, continuând cu uvertura la "Forța destinului" de Verdi, poemul simfonic "Don Juan" de Richard Strauss, "Dansurile simfonice op. 45" de Rachmaninov și "Rapsodia Română nr. 1" de Enescu.
Primul bis oferit de orchestră, cutremurătorul "Pas de deux" de Ceaikovski a fost dedicat memoriei pianistei Mihaela Ursuleasa, cel de-al doilea bis, "Hora staccato" de Grigoraș Dinicu, încheind seara într-o manieră entuziasmantă. Pianista Mihaela Ursuleasa – care a fost găsită decedată, din cauza unei hemoragii cerebrale, joi, în apartamentul său din Viena – trebuia să concerteze, sâmbătă seara, în sala mare de la Konzerthaus Berlin, alături de Orchestra Națională de Tineret. În perioada 2-5 august, Orchestra Română de Tineret s-a aflat la Berlin pentru a participa la cel mai important festival internațional pentru orchestre de tineret – Young Euro Classic – aflat la a 12-a ediție, unde a evoluat în concertul extraordinar la Konzerthaus de sâmbătă seara. România a participat pentru a doua oară la acest festival cu concertul Orchestrei Române de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, prima participare având loc în 2003, cu Orchestra Concerto a UNMB, dirijată de Dorel Pașcu.    

Andreea Vîrîci

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.