Acasă Monden Robert de Niro e dator la chelneri 2,5 milioane de dolari

Robert de Niro e dator la chelneri 2,5 milioane de dolari

DISTRIBUIȚI

Lanțul de restaurante Nobu din New York, ce aparține actorului Robert De Niro, va plăti daune de 2,5 milioane de dolari angajaților lui, care i-au acuzat pe cei din conducere că i-au obligat să împartă cu ei bacșișurile și că nu le-au plătit orele suplimentare, informează Reuters.
Această înțelegere a fost încheiată după ce doi chelneri au dat în judecată acest lanț exclusivist de restaurante cu specific japonez, în 2007, în numele sutelor de angajați care lucrează în cele trei localuri Nobu din New York. Lanțul de restaurante Nobu, pe care Robert De Niro l-a fondat împreună cu maestrul bucătar Nobu Matsuhisa, a inaugurat primul local în cartierul Tribeca din New York, în 1994. Lanțul Nobu s-a extins ulterior și numără în prezent 16 restaurante în lume.
Această înțelegere vizează toate cele trei restaurante din New York: Nobu, Nobu 57 și Nobu Next Door. Angajații actuali și toți foștii angajați care au lucrat în cele trei restaurante în perioada august 2001 – august 2008 vor primi, în medie, 3.300 de dolari fiecare, potrivit documentelor legale.
Carolyn Richmond, unul dintre avocații lanțului Nobu, a declarat că restaurantele au reputația de a-și trata corect angajații și că dorește să se treacă cât mai repede peste acest incident.

Procese pe bandă

Mai multe procese au fost deschise în ultimii doi ani împotriva restaurantelor din New York, unele deținute de celebrități, care au fost acuzate de violarea normelor de muncă și de practici ilegale de muncă.
Printre acestea se numără Southern Hospitality BBQ, deținut de starul muzicii pop Justin Timberlake, 40/40 Club, deținut de rapperul Jay-Z, și Jean Georges, deținut de maestrul bucătar francez Jean-Georges Vongerichten.
În 2008, Vongerichten a acceptat să plătească daune de 1,75 milioane de dolari după ce opt chelneri au deschis un proces în numele tuturor angajaților din restaurantul Jean Georges și alte patru localuri din New York aparținând aceleiași companii.
În ceea ce privește compania Nobu, o audiere a fost programată la un tribunal din New York, pe 6 februarie, pentru a aproba înțelegerea încheiată cu angajații.
"The New York Observer" l-a situat pe Robert De Niro pe locul 26 în topul 100 al celor mai puternici oameni din lumea imobiliară a New York-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.