Acasă Monden -TIFF – un brand de Cluj-

-TIFF – un brand de Cluj-

DISTRIBUIȚI

La doua zile de la inchiderea festivalului, TIFF a semnat un protocol pe 10 ani cu Emil Boc, primarul orasului Cluj Napoca, care a numit festivalul -un brand de Cluj- si a fost agreat contractual ca Municipiul Cluj-Napoca se angajeaza in calitate de partener al festivalului sa suporte anual o parte dintre cheltuielile organizatorice in suma minima de 350.000 RON, dar nu mai putin de 100.000 de euro.


La anul, TIFF va avea loc intre 1 si 10 iunie si se va desfasura atat in Cluj, cat si in Sibiu, cu ocazia alegerii Sibiului drept capitala europeana a culturii in 2007.

Cea de-a cincea editie a Festivalului International de Film Transilvania s-a incheiat cu triumful lui Corneliu Porumboiu, care a primit trei premii, inclusiv Trofeul Transilvania, pentru filmul sau de debut, -A fost sau n-a fost?-, proaspat recompensat si la Cannes cu Camera d*Or. Decernarea premiilor a fost urmata de primul concert oficial in Romania al trupei Fanfara Ciocarlia, care a ridicat asistenta in picioare, mutand-o pe culoarele Teatrului National pentru o repriza torida de dans condusa de regizorii Radu Mihaileanu si Tony Gatlif. Inchiderea oficiala a TIFF s-a scris insa duminica, 11 iunie, odata cu proiectia incinsa cu -Transilvania- de Tony Gatlif. La ceas final, bilantul TIFF numara o cifra-record de 41.000 de spectatori, 392 de invitati din tara si strainatate si 208 jurnalisti locali si straini acreditati. Timp de 10 zile au fost proiectate 97 de lungmetraje (dintre care 4 romanesti) si 57 de scurtmetraje (dintre care 19 romanesti).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.