Acasă Monden Tokyo, orașul unde se mănâncă cel mai bine din lume

Tokyo, orașul unde se mănâncă cel mai bine din lume

DISTRIBUIȚI

Tokyo s-a clasat, pentru a doua oară consecutiv, în fruntea orașelor preferate de persoanele pasionate de gastronomie, datorită numeroaselor restaurante din capitala niponă și a ingredientelor speciale folosite în preparatele culinare, potrivit revistei americane „Food & Wine“, relatează Reuters.
Barcelona s-a clasat pe locul al doilea, fiind urmată de Copenhaga, Londra și New York. Aceasta este cea de-a patra ediție a clasamentului anual realizat de publicația americană, care onorează cele mai apreciate orașe din lume, prin prisma diversității și calității preparatelor culinare.
Inovația – prețuită
„Tokyo este orașul unde se mănâncă cel mai bine în lume“, a declarat Jen Murphy, editorul secțiunii „Travel“ de la revista „Food & Wine“. „Acolo se duc să lucreze toți marii maeștri bucătari cu spirit de inovație. Cei de acolo au și o adevărată tradiție a mâncării. Sunt cu mult înaintea noastră“, a explicat jurnalistul american.
Toate orașele din fruntea acestui clasament oferă vizitatorilor „meniuri fantastice, la toate categoriile de prețuri“, a explicat Murphy.
O mare surpriză este excluderea din selectul top a Parisului, care abundă în restaurante de lux și care anul trecut s-a clasat pe poziția a doua în clasament. Deși acest rezultat nu reprezintă o palmă dată bucătăriei franceze, care rămâne în continuare printre cele mai bune din lume, Jen Murphy a explicat această situație: „în momentul de față, nu mai există entuziasm pe scena gastronomică de acolo“.
Criza economică atacă!
În schimb, scena mondială gastronomică a fost sever afectată de criza economică mondială. De exemplu, Moscova s-a aflat în cursa pentru obținerea unui loc în clasamentul ediției precedente, dar a ieșit din vederea redactorilor revistei americane, din cauza recesiunii economiei Rusiei.
În timp ce numărul ieșirilor pentru o cină la restaurant se diminuează pe plan mondial, maeștrii bucătari din lumea întreagă continuă totuși să creeze meniuri extraordinare, folosind ingrediente speciale și dovedind multă imaginație. „Întotdeauna vor exista pasionați de gastronomie care vor zbura spre Copenhaga pentru a gusta preparate speciale“, a completat Jen Murphy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.