Acasă Monden Warren Beatty are probleme din cauza desenelor animate

Warren Beatty are probleme din cauza desenelor animate

DISTRIBUIȚI

Tribune Media Services l-a dat în judecată pe actorul și regizorul Warren Beatty pentru a recupera drepturile asupra utilizării personajului de benzi desenate Dick Tracy în cadrul conținuturilor realizate pentru televiziune sau cinema, informează Reuters.
Potrivit documentelor prezentate unui tribunal din Delaware, Tribune Media Services, divizie a companiei Tribune, care s-a plasat sub protecția legii americane a falimentului, afirmă că Beatty „susține pe nedrept“ că ar deține drepturile exclusive asupra utilizării personajului reprezentat de cunoscutul detectiv de poliție în cadrul conținuturilor de televiziune sau cinema.
Astfel, documentele depuse în instanță arată că Beatty a achiziționat drepturile pentru TV și cinema asupra personajului Dick Tracy în 1985 și a jucat și regizat un film cu același nume în anul 1990. Filmul a câștigat trei premii Oscar, iar din distribuția sa au făcut parte Dustin Hoffman, Madonna și Al Pacino.
Dick Tracy
e valoros
Reprezentanții Tribune Co susțin, însă, că Beatty nu a mai folosit drepturile asupra personajului în mod productiv de mai bine de 10 ani, ceea ce face ca ele să revină automat companiei. Tribune mai adaugă și că potențialele beneficii economice ale drepturilor asupra personajului sunt în valoare de milioane de dolari pentru companie și creditorii săi.
Tribune și Warren Beatty sunt implicați într-o luptă în justiție asupra acestor drepturi din 2006, potrivit informațiilor disponibile la tribunal.
În noiembrie 2008, Beatty a dat în judecată Tribune Media Services în fața unei instanțe californiene, susținând că a început lucrul la un proiect special pentru televiziune avându-l ca protagonist pe Dick Tracy, motiv pentru care ar trebui să păstreze drepturile asupra personajului.
Pe de altă parte, Tribune, în procesul inițiat, spune că producerea unui proiect TV special doar pentru ca Beatty să își poată păstra drepturile asupra personajului Dick Tracy nu servește scopurilor niciuneia dintre părți. Compania mai afirmă și că nu crede că Beatty a început filmările la proiectul special în modul în care acest lucru este specificat în acordul părților.
Pentru moment, avocatul lui Warren Beatty nu a făcut niciun comentariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.