Acasă IT & Comunicatii Apple lanseaza iPod-ul Video si modele noi de iMac

Apple lanseaza iPod-ul Video si modele noi de iMac

DISTRIBUIȚI

Dupa ce a revolutionat felul in care oamenii asculta muzica, prin popularul player digital iPod, Apple Computer incearca sa faca acelasi lucru si in ceea ce priveste continutul video. Compania a lansat miercuri un nou iPod care este capabil sa ruleze orice fel de continut video, de la emisiuni TV la videoclipuri muzicale.

Amintind un acord incheiat cu ABC Television Group, CEO-ul Apple Steve Jobs a declarat la lansare ca ofertele video prin serviciul iTunes vor include episoade din seriile de succes -Desperate Housewives- si -Lost- pentru 1,99 de dolari, care vor fi disponibile incepand cu a doua zi dupa difuzarea la televiziune.

Continutul video cumparat poate fi vizionat pe un computer sau pe ecranul de 2,5 inci al noului iPod Video.

Noile modele de iPod, disponibile de saptamana viitoare, vor inlocui actualele modele ale Apple de 20 si 60GB. O versiune de 30GB va fi pusa in vanzare la pretul de 299 de dolari, iar versiunea de 60GB va costa 399 de dolari. Modelul de 30GB poate stoca pana la 7.500 de melodii, 25.000 de fotografii sau 75 de ore de continut video, a anuntat Apple.

-Asa ceva nu s-a mai facut niciodata pana acum. Acum poti cumpara emisiunile TV de succes a doua zi dupa ce sunt difuzate-, a spus Steve Jobs, care mai detine o companie, Pixar Animation Studios, ce are o lunga relatie cu compania-parinte a ABC, The Walt Disney Co. Filmele de scurt-metraj de la Pixar vor fi, de asemenea, disponibile prin iTunes.

Noul iPod video, disponibil in negru si alb, va fi capabil sa ruleze continut video si podcast-uri. Apple a anuntat ca modelul de 30GB va oferi o durata de functionare a bateriei de 14 ore la o singura incarcare, iar cel de 60GB de pana la 20 de ore.

IPod-ul video va suporta standardul video MPEG-4. Tot miercuri, Apple a lansat si doua modele noi, mai subtiri, de sisteme desktop all-in-one iMac. Cele doua modele iMac G5 cu ecrane de 17 si 20 de inci, avand pretul de 1.299, respectiv 1.699 de dolari, sunt oferite cu un webcam si o telecomanda de dimensiunea unui pachet de guma de mestecat.

Prin utilizarea telecomenzii si a software-ului oferit cu aceasta, utilizatorii isi pot accesa cu usurinta fisierele multimedia de la o distanta de pana la 10 metri. Noile modele de iMac sunt oferite, de asemenea, cu un software numit -Photo Booth-, care le permite utilizatorilor sa-si faca fotografii instantanee si sa le trimita altora prin e-mail.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.