Acasă IT & Comunicatii Apple si supraincalzirea bateriilor de laptop

Apple si supraincalzirea bateriilor de laptop

Compania Apple a dispus sa retraga de pe piata peste 128.000 de baterii de PowerBook sau iBook de tot atatia utilizatori, intrucat aceste baterii prezinta un risc marit de de incendiere perin supraincalzire.

La fel ca mai toti gigantii IT din lume, si cei de la Apple folosesc foarte des forta de munca externa pentru a-si produce componenetele de calculatoare. La fel de adevarat este ca multe dintre acestea sunt prost asamblate, prin Romania auzindu-se din ce in ce mai des de produse -asamblate pe vapor-. Compania a recurs la aceasta solutie in urma mai multor sesizari ale unor utilizatori atat din Statele Unite, cat si din Marea Britanie, precum ca bateriile care alimentau computerele lor se supraincalzeau la un moment dat, fiind foarte posibil aparitia unui incendiu. Multe dintre acesta solicitari nu au fost luate in seama, insa in decurs de o saptamana, recent mai multi americani au reclamat faptul ca si-au gasit computerele facute scrum, incendiul aparand asa cum era de asteptat de la bateriile care alimentau aceste computere.

Campania de retragere de pe piata a bateriilor afecteaza utilizatorii notebook-urilor PowerBook de 12 si 15 inci vandute in perioada octombrie 2004 – mai 2005. Bateriile in cauza au modelele A1061, A1078 si A1079, cu numerele de serie HQ441 – HQ507, 3X446 – 3X509, respectiv 3X446 – 3X510.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.