Acasă Asigurari Vacanța fără asigurare medicală se poate transforma înr-un coșmar

Vacanța fără asigurare medicală se poate transforma înr-un coșmar

DISTRIBUIȚI

Deși asigurarea medicală pentru călătoriile în afara țării nu mai este obligatorie de la aderarea României la Uniunea Europeană, este recomandat ca atunci când plecăm în concediu în străinătate să avem în vedere anumiți factori care țin de siguranța personală. Între acești factori se numără și o asigurare medicală prin care să fim feriți de eventualele neplăceri cauzate de problemele de sănătate.

O astfel de asigurare medicală poate preveni ca o călătorie turistică să se transforme într-un coșmar, acoperind cheltuielile medicale prestate de către o unitate spitalicească de pe teritoriul țării străine, fără să fie nevoie să scoți sume imposibile din buzunar, aferente tratamentului.
În România, majoriatea companiilor de asigurări oferă acest tip de serviciu pentru clienții interesați. Polița se încheie de obicei, pe o perioadă de cel mult un an, și pentru suma maximă de 50.000 euro. Vârsta maximă pentru o asigurare medicală diferă în funcție de companie de la 65 la 85 de ani. Practic, apelând la o astfel de poliță vă sunt asigurate cheltuielile provocate de accidente sau îmbolnăviri survenite pe o perioadă asigurată sau pe durata călătoriei în străinătate, în care sunt incluse: cheltuieli medicale, transport de urgență, tratament ambulatoriu, medicamente, intervenții chirurgicale de urgență, tratament stomatologic, cheltuilei de repatriere și cheltuieli de înmormântare. Există și o serie de situații medicale care nu sunt acoperite de acest tip de poliță. Excepțiile sunt afecțiunile preexistente, bolile cu transmitere sexuală, sarcina, autovătămarile, cheltuieli pentru cure balneoclimaterice sau afecțiunile în urma războaielor sau conflictelor similare.

Atenție la contract!

Unele companii acordă reduceri de până la 10% pentru elevi și studenți sau discount-uri pentru grupurile organizate. Prețurile pentru o asigurare medicală de călătorie variază de la 230 lei la 450 lei. Deși la început condițiile pentru o astfel de asigurarea medicală conferă un sentiment de siguranță, aveți grijă la contractare. Încercați să vă informați atent despre compatibilitatea asigurării dumneavostră cu țara unde intenționați să călătoriți, deoarece există locații unde asiguratorii români nu au plătit serviciile medicale, iar polițele nu sunt recunoscute. Vă puteți recupera ulterior, în țară, cheltuielile, dar procedeele sunt complicate și durează foarte mult timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.