Acasă IT & Comunicatii Atac de spoofing la adresa Google, Yahoo si MSN

Atac de spoofing la adresa Google, Yahoo si MSN

DISTRIBUIȚI

Expertii in securitate informatica au descoperit un program malitios care incearca sa determine victimele sa acceseze link-uri de pe copii falsificate ale motoarelor de cautare Google, Yahoo si MSN.

Utilizatorii cu sisteme infectate care incearca sa utilizeze aceste motoare de cautare sunt redirectionati spre versiuni contrafacute ale acestora, a anuntat compania de securitate Panda Software. Site-urile falsificate ofera rezultate false ale cautarilor, al caror scop este sa creasca traficul si veniturile unor anumite site-uri, a declarat Patrick Hinojosa, Chief Technology Officer la Panda.

-Aceasta este o afacere; este vorba de crima organizata. Atacatorii fac bani in urma acestei scheme-, a declarat Hinojosa.

Reprezentantii Google, Microsoft si Yahoo nu au fost disponibili pentru comentarii pe aceasta tema.

Sistemele pot fi infectate de acest program, numit PremiumSearch, in urma vizitarii unor site-uri care distribuie software piratat si pornografie, a anuntat Panda. Hinojosa spune ca nu stie cate sisteme au fost infectate pana la aceasta ora.

In afara de alterarea rezultatelor cautarii, site-urile falsificate nu se pot distinge fata de versiunile originale, a precizat compania. Programul instaleaza si un Google Toolbar falsificat, care de asemenea ofera rezultate contrafacute.

Hinojosa spune ca Panda a notificat ISP-ul care gazduieste site-urile contrafacute in Statele Unite. El a refuzat sa nominalizeze ISP-ul in cauza. Panda a notificat de asemenea si autoritatile federale, inclusiv FBI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.