Acasă IT & Comunicatii Bluetooth ia viteza!

Bluetooth ia viteza!

DISTRIBUIȚI

Standardul wireless Bluetooth utilizat in telefoanele mobile si alte dispozitive portabile va suporta o serie de imbunatatiri care vor asigura o viteza de transfer mai mare, oferind suport pentru transmiterea fisierelor video high-definition, o caracteristica de care vor putea beneficia playerele digitale portabile de genul iPod.

Organizatia care se afla in spatele Bluetooth a anuntat marti ca va creste ratele de transfer in urmatorii cativa ani prin incorporarea unei noi tehnologii radio – ultra-wideband (UWB).

In prezent, Bluetooth se poate folosi doar pentru aplicatii low-speed, de genul headset-urilor pentru telefoanele mobile ori a tastaturilor wireless. Standardul UWB, care nu si-a facut inca aparitia in dispozitivele destinate consumatorilor, permite transmisii wireless la viteze echivalente cu cele asigurate de cablurile USB sau FireWire, la distante de pana la 10 metri. Primele produse cu Bluetooth de mare viteza ar putea aparea la sfarsitul anului viitor, devenind disponibile pe scara larga din 2008, spune Michael Foley, directorul executiv al Bluetooth Special Interest Group. UWB este dezvoltat de WiMedia Alliance, din care fac parte companii precum Intel Corp., Hewlett-Packard Co. si Microsoft Corp.

Aplicatiile tehnologiei WiMedia sunt numeroase si atractive pentru potentialii consumatori. De exemplu, dupa adoptarea acestui standard, o camera video cu tehnologia WiMedia ar putea transmite imagini video high-definition fara cablu unui televizor cu receptor WiMedia, aflat in aceeasi incapere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.